KOLMEKYMPPISET IITTALASSA

Kylläpä kävi melkoinen munkki! Parisen viikkoa sitten otimme nimittäin suunnaksi Iittalan ja vuosittaisen lempitaidenäyttelyni. Naivistit olivat jälleen saapuneet Iittalaan ja tänä vuonna juhlistetaan näyttelyn kolmekymppisiä. Minusta on varmaankin ensimmäistä kertaa otettu valokuva tuon naivistinäyttelyjulisteen edessä jo silloin, kun olin muutaman vuoden ikäinen – tämä näyttely on siis tällekin kolmekymppiselle tuttu juttu!

Mutta miksikö kävi munkki? Kaikki 30-vuotiaat pääsevät näyttelyyn sisään ilmaiseksi! Osuin paikalle juuri viikko ennen omaa 31-vuotissyntymäpäivääni, joten tuhlasin sitten pääsylippurahat museopuotiin ja täydensin jälleen postikorttivarastojani. Suosikkikorttinikin löytyi kaupasta nopeasti. Kikka Nyrénin teos ihastutti niin seinällä kuin kortissakin ja se sopi täydellisesti muistoksi retkestämme. Äitinikin on henkeen ja vereen Ilveksen kannattaja, joten alla olevassa kuvassa onkin ikään kuin kaksi ilvesemoa esikoisineen. Kortissa olevan teoksen nimi on nimittäin Ilvesemon ensimmäinen pentu.

Naivistit Iittalassa-näyttely on yksi tärkeimmistä kesäperinteistäni ja hurmaavat teokset ihastuttavat vuosi toisensa jälkeen. Tänä vuonna huomasimme kuitenkin Matin kanssa jännittävän eroavaisuuden keskenämme. Tykästyimme täysin erilaisiin, täysin toisistaan poikkeaviin, teoksiin! Emme olleet aiemmin huomanneet, että taiteen suhteen mieltymyksemme eroavat kovasti. Olisi siis ollut todellinen haaste löytää omalle seinällemme yksi teos kaiken tämän upean taiteen joukosta. Se kertonee tosin siitä, että näyttely on todella monipuolinen ja kukin taiteenystävä löytää taatusti teosten joukosta oman suosikkinsa. Koko seurueemme ihastui näyttelyyn jälleen kovasti ja kesäperinteemme jatkuu taatusti myös ensi vuonna.

Nyt siis (..ainakin kaikki 30-vuotiaat) liikkeelle ja kohti Iittalaa! Ja kun taidenäyttely on kierretty, voikin sitten käydä tekemässä ostoksia Iittala Storesta tai Finlaysonin Pop Upista! Täydellinen kesäretkikohde bongattu.


Posted in and tagged by NOORA.