VIISI HYVÄÄ SYYTÄ JUHLIA NIMIPÄIVIÄ

”Noora on suomalainen naisen etunimi. Noora on suomalaisversio kansainvälisestä nimestä Nora, jota sitäkin käytetään Suomessa. Nora on lyhenne nimestä Honora, Eleanor tai Eleanora. Näistä Honora on johdos Honoriasta tai Honourista, jotka molemmat juontavat latinan kunniaa merkitsevästä sanasta. Eleanor puolestaan on kehittynyt ranskalaisesta nimestä Alienor, jolla alun perin tarkoitettiin ”se toinen Aenor”, kun eräällä äidillä ja hänen tyttärellään oli sama nimi. Eleanora taas on muunnos arabialaisesta nimestä Ellinor, joka merkitsee ”Jumala on valoni”.”

Wikipedia

Nimipäivä. Oi mikä ihana (teko)syy juhlia.

(1) Ensinnäkin, nimipäivänään kukaan ei vanhene (..jos siis syntymäpäivä ei osu samalle päivälle). Siksi nimipäivänä ei tarvitse ikäriiseillä, puhallella kynttilöitä tai lukea korteista onnitteluja mittariin kertyneistä vuosista.

(2) Nimipäivä on ihana syy lähettää oikein sellainen vanhanaikainen postikortti sankarille.  Kortin lähettämiseen ei tosin tarvita edes syytä. Kukin tietää kuinka ihana fiilis on löytää postin joukosta perinteinen postikortti. Ja koska kaikki eivät nimppareitaan vietä millään tavoin tai edes muista milloin ne ovat, saattaa korttisi toimia myös oikein näppäränä muistilappuna!

MEKKO TOKMANNI  AURINKOLASIT TOM FORD (*saatu/ Optikko Heiniö)  LAUKKU PAUL’S BOUTIQUE/ BY EMKA TAMPERE   TENNARIT TOKMANNI

(3) Omassa elämässäni on ainakin myllertänyt viime aikoina niin, että kaikki syyt juhlaan ovat tervetulleita. Enkä tarkoita juhlimisella ankaraa bailausta, vaan ihan vaan vaikka leivoskahveja kaupungin suloisimmassa kahvilassa.

(4) Omana nimipäivänään on loistava tilaisuus ulkoiluttaa niitä vaatekaapin juhlavampia vaatteita ja asustaa lookiaan hieman extralla. Täällä minä hiukset käkkärällä istun suuren suuret korvikset korvissani – ihan vaan nimipäivän kunniaksi vähän panostin päivän asuun enemmän!

(5) Nimipäivä on erinomainen syy tehdä jotakin spesiaalia. Oletko jo pitkään suunnitellut testaavasi sup-lautailua tai seinäkiipeilyä – tuumasta toimeen ja nauttimaan päivästäsi!

Tänään on meidän päivä, onnea Noorat!


Posted in and tagged , by NOORA.