NORPPA ROADTRIPILLÄ : KAHDEKSAN SUOSIKKIA

Matkalaulut. Ja ennen kaikkea yhteislaulut! Kun Matin kanssa olemme kahdestaan liikenteessä, valitettavasti joudun yksin hoitamaan lauluhommat. HitMix-radiokanava tuntuu olevan roadtripeille varma valinta, mutta aika kattavasti on sanastot hallussa myös iskelmien saralla.

Kahvitauot. Meidän roadtripeillä ei haittaa, vaikka aina yhdenpysähdyksentaktiikka ei toimisikaan. Kahvi- ja pissatauot kuuluvat osaksi roadtripejä. Ja onhan se nyt aina jännittävää pumpata huoltsikan kahvia termarista takeaway-mukiin; ikinä ei voi olla ihan varma mausta!

Eksyminen. Toisinaan kannattaakin vähän eksyä polulta. Saatat yllättäen kohdata jotakin odottamatonta ja joutua suunnittelemattomiin seikkailuihin, joita et unohda ikinä.

Kesäfiilis. Totesin juuri viikonloppuna Matille Helsingin reissun ja Pohjanmaan roadtripin jälkeen, että taisin vihdoin keksiä syyn siihen, miksi rakastan autolla matkustamista niin kovasti. Repsikkana istuessani en keskity mihinkään muuhun kuin hetkeen. En pysty lukemaan autossa, ja jätän kännykänkin selaamisen mahdollisimman vähälle. En istu tuolloin koneella, murehdi kotitöitä tai ylipäätään tee mitään. Olen vaan.


PUSERO GUESS BY MARCIANO HOUSUT NORDIC TRICOT BY IVANA HELSINKI (*saatu) AURINKOLASIT TOM FORD (*saatu) KENGÄT ECCO (*saatu)


Valoisuus. Valoisat kesäillat takaavat sen, että valoa riittää, vaikka roadtrip venähtäisikin ajallisesti suunniteltua pidemmäksi.

Valokuvat. Kannan kameraa AINA kesällä mukanani. Koskaan ei nimittäin tiedä, millaisen maiseman ääreen auto meidät kuljettaa. Nämä asukuvat napattiin viikonloppuna ex tempore-meiningillä sukujuhlien jälkeen, kun ajoimme piiiiiitkän laiturin ohi Pohjanmaalla. Tuonne haluan vielä joskus kalastamaan.

Matkamuistot. Valokuvat kuuluvat vähän tähän samaan kategoriaan, mutta toisinaan sitä löytyy reissujen varrelta ihastuttavia pikkuputiikkeja, joista löytyy kotiin jotakin matkamuistoksi. Heräteostoksia pyrin kuitenkin roadtripeillä välttämään (ehei, tämä lehmä ei ollut heräteostos! :D).

Unohtumattomat muistot. Kun mennyttä kesää muistelee vuodenajan kääntyessä syksyksi, mieleeni nousevat monesti nimenomaan hetket roadtripien varrelta. Iloiset hymyt, kesäsateet, kommellukset (tällekin jutulle voi jo nauraa..) ja uudet seikkailut. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

Turvallisia kilometrejä kaikkien kesään!


Posted in and tagged , by NOORA.