YLLÄTYSDINNERI POIKAYSTÄVÄLLE

Olen innostunut keksimään eritoten jääkaapin jämistä erilaisia sapuskoja. Toisinaan kokeiluni menevät täysin metsään, mutta toisinaan lopputuloksena syntyy sitten jotakin sellaista, jota voi tehdä toistekin. Viime viikolla yllätin maajussini tällaisella herkkuaterialla, jonka ulkonäöllä ainakin yllätin itsenikin. Kun lautaset olivat tyhjät, oli pakko myöntää, että myös maku ihastutti.

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen ja levitä pellille haluamasi määrä (syöjien määrä) paahtoleipäviipaleita. Leipien päälle voit sivellä esimerkiksi dijonsinappia ja leikata kunkin siivun päälle muutaman suikaleen sipulia ja siivun juustoa. Kun leivät rapsakoituvat uunissa, paista pannulla kanafileet. Itse valitsin valmiiksi marinoidun. Aseta kanafileet leipien päälle. Paista pannulla muutama siivu paprikaa sekä kananmunaa. Asettele paprikasiivut ja kananmuna leivän päälle ja mausta vielä pippurilla ja ruohosipulilla. Kananmunan sijasta, kanafileen päälle sopii hyvin myös siivutettu avokado. Erinomaiselta lämmin voileipä maistuu raikkaalta salaattipediltä syötynä.

Hyvää ruokahalua. Kovin salakavalasti tuo ruuanlaittoinnostus on näemmä hiipinyt myös meidän keittiöömme. Mikä ei tosin haittaa ollenkaan. Tämähän on ihan mukavaa.


Posted in and tagged by NOORA.