KUKITETTU KEHRÄSAARI

Kaupallinen yhteistyö: Kukkaisviikot

Minua vastaan pyöräili jokin aika sitten hurmaava tamperelainen nainen, jonka tunnistin välittömästi ulkonäöstä. Ihmettelin tosin tuolloin hieman, kuinka hän on lähtenyt liikenteeseen tavallisena arkipäivänä häikäisevän upea kukkaseppele kutreillaan, mutta pian jo selvisikin, että Anitta Ahonen, eli koomikko Iso A, oli tänä vuonna valittu Kukkaisviikkojen Kukkaislähettilääksi. Kukkaisviikkojen uudistusten myötä perinteiset Kukkaistyttö-äänestykset jäivät historiaan, ja jatkossa iloista energiaa henkivän Kukkaislähettilään tärkein tehtävä onkin tuoda tätä manselaista tapahtumaa esiin omalla toiminnallaan. Tamperelaisten rakastama stand up-koomikko on taatusti oikea henkilö tähän tehtävään ja tuo katseeni kiinnittänyt kukkaseppele olikin asetettu mielestäni tismalleen oikean henkilön pään päälle!

Jo Anittan nähtyäni päätin ottaa selvää millaisen uudistuksen Kukkaisviikot ovatkaan kokeneet. Tapahtuma vaikutti todella lupaavalta nettisivujen perusteella ja olinkin innoissani, kun sain pian yhteydenoton, jossa minulta tiedusteltiin, haluaisinko kertoa myös lukijoilleni Kukkaisviikkojen, ja eritoten 9.-10. kesäkuuta järjestettävien Kehräsaaren Korttelijuhlien, ohjelmasta. Tähän oli helppo vastata ”KYLLÄ!” – rakastanhan sekä kukkia että Tamperetta koko sydämeni pohjasta!

Kehräsaaren Korttelijuhlat käynnistyvät lauantaina klo 11 (Kukkaisviikkojen avajaisethan ovat siis jo 6. kesäkuuta ja ohjelmaa riittää ympäri Tampereen jokaisena päivänä!). Kehräsaaren tunnelmallinen alue on tamperelaisten suosima kohde, joka pitää sisällään niin upeita designputiikkeja, ravintoloita kuin myös erään tunnetun reilun 100-vuotiaan nähtävyyden, Kehräsaaren piipun. Samaisen piipun juurella istuin tätä videota kuvatessamme!

Alue onkin siis myös täydellinen ajanviettokohde ja Korttelijuhlien aikaan, kukkaistutusten loisteessa, se on taatusti kokonaisuutena kaunis ja kesäinen nähtävyys. Tänä vuonna Kukkaisviikot ovatkin enemmän kaupunkifestarit kuin toritapahtuma – kannattaa siis napata ohjelma haltuun ja lähteä Kukkaisviikkojen aikaan kiertämään kaupunkia, ohjelmaa löytyy nimittäin niin Särkänniemestä, Koskikeskuksesta kuin esimerkiksi Pakkahuoneen aukiolta!

Nooran tärpit Kehräsaaren Korttelijuhlille:

(1) Suuntaa kohti aurinkoista viikonloppua upea lettikampaus kutreillasi. Parturi-kampaamo Rastassa tehdään nimittäin sekä aikuisille (10€) että lapsille (5€) lettikampauksia – tietysti Kukkaisviikkojen teemaan sopivasti!

(2) Kerää ystävät kokoon ja tulkaa viettämään yhdessä leppoisaa aikaa Kehräsaareen. Nauttikaa kukkaan puhjenneesta Tampereesta ja ihastelkaa upeaa basaaritunnelmaa, kun Kehräsaaren putiikit tuovat tuotteitaan ulos alueelle myyntiin.

(3) Kesäjuhlia tulossa? Ateljeekadun ompelimo lyhentää housujen lahkeita edulliseen hintaan (materiaalista riippuen 5-16€)!

Kehräsaaren Korttelijuhlien lisäksi haluan vinkata teille myös tapahtumista, joiden tiedän kiinnostavan meistä monia! Kukkaseppele-workshopeissa pääsee nimittäin tekemään itselleen ihastuttavan kukkaseppeleen vaikkapa sen Rastasta hankitun lettikampauksen koristeeksi. Koskikeskuksen keskusaukiolla käynnistyy ilmainen Flower Power-seppeleworkshop 9.6. klo 11.00 ja Kyttälänkadulla, Store of Hopen Concept Roomin Seppele-workshopissa kesäseppeleitä tehdään Gathr+Greenin naisten johdolla. Lisätietoa workshopeista löydät täältä.

Nyt siis kukka korvan taakse ja tutustumaan kukkaloistoon puettuun Tampereeseen ensi viikolla!


Posted in and tagged , , by NOORA.