VAUVAKUTSUILLA

Myönnän rehellisesti, että valitsen usein kirjan luettavakseni kannen perusteella. En pelkästään toki kannen kuvituksen takia. Jos takakannen teksti nappaa välittömästi hyppysiinsä, kiikutan kirjan kassalle. Ensivaikutelma on tässäkin asiassa siis tärkeä. Ennen kuin ystävystyin Karoliinan kanssa tai ennen kuin olin ylipäätään edes tavannut häntä, ihastuin niin kovasti Tee se itse vauvan-kuvitukseen, että tilasin kirjan itselleni. Kirjan aihepiiri ei ollut itselleni ollenkaan ajankohtainen, Sanni Kariniemen kuvitukset ja takakannen mukaansatempaava teksti sen sijaan kiinnittivät huomioni. Kirjoittelin lokakuussa 2016 blogiinkin uusimmasta kirjaihastuksestani, ja postauksestani löytyi tuolloin muun muassa lause: ”huomasin alkavani jo odottaa (.. no en vauvaa vaan..) jatko-osaa. Eli toisin sanoen, job well done Karoliina”.

Muutama viikko sitten istahdin Hanko Sushin penkkiin juhlimaan ystäväni toista romaania bloggaajatovereiden kesken. Vauvakutsujen keskipisteenä hääri toki kirjailija itse, mutta myös vaaleanpunaisten kansien väliin koottu #Vauvavuosi. Tee se itse vauvan jatko-osa. Enpä olisi uskonut tuota ensimmäistä teosta lukiessani ja jatko-osaa toivoessani, että saisin itsekin nimeni jatko-osaan. Takakannen kuva Karoliinasta on nimittäin minun ottamani ja hih, löydät takakannesta tosiaan myös minun nimeni! Elämä yhdistää kyllä ihanasti toisinaan ihmisiä yhteen.

Lahjakas ystäväni toteuttaa rohkeasti unelmiaan ja tarttuu haasteisiin varmalla otteella tavoitteita saavuttaakseen. Karoliinalla on sana hallussa. Vaikka äiti en vielä itse olekaan, eikä minulla ole hajuakaan siitä millaisia koukeroita ja yllätyksiä vauvavuosi voikaan mukanaan tuoda, kirjan sivut  kääntyivät vauhdikkaasti eteenpäin tarinaa ahmiessani. Vauvavuosia on varmasti erilaisia, mutta käärisin ehdottomasti baby showereille pakettiin sekä tämän että edeltäjänsä tulevalle äidille lahjaksi. Lukija tutustuu nopeasti Usvaan ja Juhaan ja alkaa toivoa heille kaikkea hyvää. Kun vauvavuosi on saatu purkkiin, huomaat jo miettiväsi sitä, millaista heidän elämänsä taaperon kanssa tuleekaan olemaan. Tarina vie mukanaan.

Onnea rakas ystävä, toistan ehkä itseäni, mutta job well done, Karoliina, job well done.

.. ja pakko myöntää, että on äärimmäisen siistiä saada ottamansa kuva kirjan kanteen. Kääk! <3


Posted in and tagged by NOORA.