KISAKATSOMON PARHAAT PARSAT

Suomi kohtaa jäällä kohta Latvian – joko kisakatsomoeväät odottavat valmiina?

Tämä postaus sisältää valtavan määrän kuvia parsasta, mutta voi kuinka kuvauksellinen tuo kauden herkku onkaan. Olen huomaamattani tehnyt viime aikoina tavanomaista enemmän muutenkin kasvisruokaa ja olenkin rohkeasti tarttunut kaupassa myös hieman niihin itselleni tuntemattomampiin kasviksiin ja tuoreisiin herkkuihin. Meidän kisakatsomossamme rouskutellaan tänään rapeita tankoparsaranskiksia. Vielä ehdit sinäkin kauppaan reseptiin vaadittavia tarpeita hakemaan. Lisää kauppalistalle vain tankoparsaa, kaksi kananmunaa, raastettua parmesania, korppujauhoja, pippuria ja suolaa. Ystäväni vinkkasi valmistaneensa parsaranskiksia tällä reseptillä ja ohje kuulosti niin hurjan helpolta, että pakkohan sitä oli testata hieman soveltaen!

Nippuuni osui hieman jo parhaat päivänsä nähneitä parsoja, joten poistin puumaisten osien lisäksi myös joistakin varsista nuo nuput. Jätin parsat kuorimatta ja laitoin uunin lämpiämään 200 asteeseen. Tankoparsa pyöritellään aluksi seoksessa, johon on rikottu kaksi kananmunaa ja niiden joukkoon suolaa ja pippuria. Sen jälkeen parsa dipataan parmesaniin ja sitten korppujauhoihin. Paistoin itse parsoja uunissa kolmisen minuuttia, jonka jälkeen otin pellin lämmöstä pois, ja kääntelin parsat ympäri, jotta toinenkin puoli ruskettuu hieman. Sitten uuniin vielä reiluksi viideksi minuutiksi. Jäähdyttyään tankoparsa onkin jo valmis syötäväksi. Itse menin siitä missä aita on matalin ja ostin parsoille kaveriksi valmiin dipin.

Helppoa, hyvää ja herkullista. Nyt parsoja rouskutellen leijonia kannustamaan!


Posted in and tagged by NOORA.