KEVÄTKOTIA KUNTOON : VALOA!

Kuten olen jo pariin otteeseen rivien väliin kirjoitellutkin, olemme laittaneet pikkuhiljaa kotia kuntoon. Pintaremonteille ei toki näin uudessa asunnossa ole ollut tarvetta, mutta askel askeleelta olemme tehneet kodistamme meidän näköistämme. Kun löimme hynttyyt yhteen yhdeksän vuotta sitten, molemmat kantoivat yhteiseen kotiin paljon sellaista, jota on vuosien varrella hyödynnetty. Vähitellen olemme kuitenkin löytäneet sen yhteisen tyylimme, jonka perusteella olemme hankintoja kotiin tehneet. Ostimme esimerkiksi yhdeksän vuotta sitten marketin halvimmat valaisimet eteisen kattoon ja ajattelimme, että tämä väliaikaisratkaisu toimii siihen asti, kunnes löydämme ne täydelliset valaisimet. Noh, eiliseen asti nuo samaiset valaisimet ovat olleet jatkuvassa käytössä ja vasta nyt saimme aikaiseksi etsiä tilalle sisustukseen sopivat, silmää miellyttävät yksilöt.

Hyvin palvelleet ja edelleenkin toimivat valaisimet löysivät onneksi uuden kodin. En oikein pysty järjellä selittämään itselleni sitä, että heittäisin toimivaa tavaraa roskiinkaan vain sen vuoksi, että se ei enää sovi sisustukseen. Siksi olenkin enemmän kuin mielissäni siitä, että erilaisia kirppis-/kierrätysmahdollisuuksia on maailma nykyään pullollaan.

Koska huoneistossamme on avokeittiöratkaisu, joka pitää sisällään myös jatkoa eteiskäytävälle, halusimme keittiön sekä käytävän kattoon samankaltaiset valaisimet. Pienempi valaisimista roikkuu siis käytävässä kirjahyllyn edessä, ja isompi tuo valoa keittiöön. Olin itse asiassa ostamassa kasveja Bauhausista, kun tuo pienempi valaisin kiinnitti katseeni ja ihastuin heti sen muotoon. Myönnän, että kristallikruununi ovat alkaneet hieman kyllästyttää, ja tällä hetkellä tykästyn hieman rauhallisempaan muotoiluun mitä sisustuselementteihin tulee.

Vastaavanlaisia valaisimia olen bongaillut melko kovillakin hintalapuilla varustettuina yhdestä jos toisestakin putiikista, mutta näissä versioissa hinta oli kyllä enemmän kuin kohdillaan. Suurempi Eglo Timangi maksoi 39,90 euroa ja pienempi Eglo Tarbes 25,90 euroa – tämä vinkiksi jos jollakin muullakin on ollut teräksinen riippuvalaisin hakusessa! Näihin valaisimiin sopivat mielestäni erinomaisesti kirkkaat lamput ja sopivat sisukset valaisimiin löytyivätkin noin 12 euron hintaan.

Minä tykkään! Esittelen tulevien viikkojen varrella myös muita kodin uusia juttuja; eritoten seinälle ripustetut taulut ovat keränneet vierailta kovasti kehuja ja maailman paras pikkusiskoni kiikutti eilen lattiallemme itse tehdyn maton. Joten postattavaa löytyy paljon!


Posted in and tagged by NOORA.