IINALTA LAINATTUA

Nappasin ystäväni Iinan blogista jo viime viikon lopulla talteen herkullisen lohipastan reseptin. Kävin kaupassa hankkimassa ainekset ja odottelin kuola valuen iltaa, jolloin vihdoin pääsisin kokkauspuuhiin. Elämä on kuitenkin viimeiset pari viikkoa ollut sellaista sähellystä, että ehdin hellan ääreen vasta tänään. Ja luonnollisesti esimerkiksi pastaa varten hankkimani purjo ei ollutkaan enää niin raikkaan herkullinen kuin viime viikolla. Täytyi siis hieman soveltaa. Kalakaan ei ollut ihan sitä mitä piti, mutta lopputulos kuitenkin sen verran maistuva, että resepti kannattaa laittaa jakoon täälläkin.

Tästä se ajatus siis lähti, ja pienten muuttujien vuoksi tällaista siitä lopulta tuli:

Ostoslistalla: nauhapasta, lohi, tuore parsakaali, ruokakerma, suola & pippuri

Valmistusaika: n. 15 min

Laita nauhapastaa kiehumaan. Palottele parsakaali ja ruskista se voissa kevyesti. Mausta suolalla. Lisää parsan joukkoon ruokakermaa ja paloiteltu lohi. Lisää joukkoon valutettu nauhapasta ja mausta pippurilla. Pastan kylkeen sopivat erinomaisesti keitetyt kananmunat.

Kokeilevasta keittiöstäni valmistui siis hieman jopa yllättäen erittäin herkullinen arkiruoka, joka maistui meille molemmille. Kaipaan itseasiassa hieman Sannan Ruokakassia, jonka tilauksen päätimme jokin aika sitten, sillä kassin ansiosta erilaisia reseptejä tuli testailtua usein. Nyt turvaudumme lähinnä niihin samoihin vanhoihin tuttuihin ruokalajeihin, jotka valmistuvat keittiössä vaikka silmät kiinni. Täytynee siis jatkossakin selata ahkerammin blogimaailman reseptikirjaa ja tarttua rohkeasti uusiin ruokahaasteisiin!

Lounasta herkutellessani jatkoin samalla uuden ihastuskirjani lukemista. Ostin itselleni täysin ex tempore-fiiliksillä tietokirjailija Jennifer Ackermanin Viisaat linnut-teoksen ja olen aivan hurmioitunut tästä kirjasta. Jo kirjan alkusivuilla mainitaan, että tämä teos muuttaa käsityksesi linnuista täysin ja sen se on tehnyt jo nyt, vaikka en olekaan ehtinyt vielä puolta väliä pidemmälle. Mikäli kaipaat pääsiäiseksi ihastuttavan ilahduttavaa ja mielenkiintoista luettavaa, älä kävele tämän kirjan ohi kirjakaupassa. Tiesitkö, että linnut esimerkiksi suutelevat, manipuloivat, juonittelevat ja salakuuntelevat? Ja linnunpoikaset osaavat jopa kiristää vanhempiaan! Niinpä! En minäkään tiennyt ennen tätä opusta.

Röyh. Nyt sohvan nurkkaan lukemaan.


Posted in and tagged by NOORA.