MUISTOJEN ASU

PA198271 PA198221 PA198249 PA198234

Mietin viime talvena tämän takin hankkimista pitkään. Tuntui hurjalta sijoittaa reilu sata euroa takkiin, sillä takkihistoriani on jo niin pitkään toistanut itseään – harva talvitakki pääsee enää seuraavalle kierrokselle ensimmäisen talvensa jälkeen, kun huomaankin tyylini tai mieltymysteni muuttuneen. Tämä takki osoittautui kuitenkin erinomaiseksi hankinnaksi. Käytin sitä viime talvena paljon, enkä unohda ikinä sitä ensimmäistä kertaa, kun puin tämän takin ylleni. Matti heitti minua loskaisen kuraisena aamuna rautatieasemalle ja huomasin vasta asemalla, että takkini vyö oli matkustanut koko ajomatkan auton ulkopuolella. Se oli niin kurainen, että luulin vyön olevan menetetty tapaus. Melkein itkua tihrustin, kun mietin miten olin heittänyt rahani hukkaan. Mitä vielä, takin pinta hylkikin likaa ja matkasin Helsinkiin lopulta puhtaan vyön kera.

Kun ensimmäiset viileät syyspäivät jälleen saapuivat mukaan kuvioihin, kaivoin viime talven lempparitakkini taas esiin. Oli ihana huomata, että ihastukseni takkia kohtaan ei ollut vähentynyt puolen vuoden aikana lainkaan – pikemminkin jopa kasvanut!

PA198219 PA198246 PA198273


TAKKI H&M   NEULE VERO MODA   FARKUT ZARA   KENGÄT MINNA PARIKKA   LAUKKU LIU JO (*blogin kautta saatu)


Tässä kirpeän syyspäivän asussa oli paljon muitakin sellaisia elementtejä, jotka tuovat muistoja mieleen, sen kuraepisodin lisäksi siis. Kaikilla on varmasti vaatekaapissaan jokin vaatekappale, jolla on tunnearvoa ja minun kaapissani tuo neule kuuluu juuri näihin aarteisiin. Tuo neule oli ylläni, kun juttelin vaarini kanssa viimeistä kertaa. Muistan pukeneeni sen ylleni siksi, että vaari rakasti kirkkaita värejä ja jo sairaalahuoneen ovelta kurkatessani vaari huudahti sängystään, että ”Noora-kultakos se sieltä tulee!”. Vaari jätti meille jo tuolloin hyvästejä ja muistan ikuisesti kuinka pidimme toisiamme kädestä kiinni, kun vaari tokaisi: ”Olette kyllä niin hyvä pari Matin kanssa.” Nuo sanat tulevat aina mieleeni, kun näen tämän puseron. Sanomattakin on selvää, että tämä neule on lunastanut ikuisuuspaikkansa vaatehuoneestani.

Eikä tarvinnut kuin kulkea muutama kuukausi tuosta hetkestä eteenpäin, kun sain Liu Jolta tuon upean laukun lahjaksi Lontoon muotiviikkoja varten. Olin lähdössä elämäni blogiseikkailulle Iinan kanssa, ja Liu Jo vaatetti meidät tuolloin matkaan. Kovasti on siis tunnearvoa kertynyt tämänkin laukun pohjalle.

Syyslookin taustallekin voi kätkeytyä paljon muistoja – onko sinun vaatekaapissasi jotakin sellaista, joka nostaa tunteet pintaan?

PA198263


Posted in and tagged by NOORA.