MUUMINMUOTOINEN PERJANTAIPÄHKINÄ

IMG_8289IMG_8294IMG_8297IMG_8290

Aloitetaanpa perjantai pienellä pähkinällä. Ota eteesi kynä ja paperia, lupaa ettet lunttaa, ja piirrä paperille Muumi. Saat itse valita kenet Muumilaakson muumiväestä piirrät – ei ole helppoa, eihän? Hmm.. Millaiset kädet muumeilla onkaan, entäpä millainen tupsu häntää koristaakaan?

Veimme pienet syyslomavieraamme tutustumaan maailman ensimmäiseen Muumimuseoon Tampere-taloon ja samalla vierailulla otimme osaa maksuttomaan työpajaan, jossa pääsi piirtelemään muumeja eri tekniikoilla. Sen lisäksi, että pikkuväki oli tästä innoissaan, arvatkaapa kuinka innoissani minä olin, kun pääsin testailemaan eri piirustustekniikoita ja papereita! Tästä työpajasta nauttivat selvästi sekä lapset että aikuiset.

IMG_8295

Joko toteutit perjantaipähkinän? Millainen muumistasi tuli? Alla näet meidän tiimimme tuotokset. Kuvan yläreunassa oleva Matin taiteilema pitkäsäärinen Muumipeikko hihitytti ehkä hieman, mutta persoonallinen se ainakin on! Ja mikä parasta, jokainen muumi löysi paikkansa upealta taideteosseinältä, jonne museovieraat olivat jo piirtäneet satoja muumihahmoja. Ja lisättäköön vielä, että näiden teoksien piirtämisessä oli melkoiset paineet. Iltasanomien kuvaaja oli sattumalta samaan aikaan työpajassa kanssamme ja kysyi josko saisi kuvata piirtelytuokiotamme. Siinä meinasi Niiskuneitini otsatukasta tulla turhankin vauhdikas, kun yritin taiteilla parhaani mukaan kameran laulaessa.

Kuinkas sitten kävikään? Jäin sen verran koukkuun erilaisten tekniikoiden testailuun, että suunnittelin hankkivani hieman uusia piirustusvälineitä kotiinkin. Kun kädessä on upea sivellin ja vieressä purkki mustetta, sitä keskittyy taiteiluun aivan uudella tavalla.

Hetken aikaa tuntui siltä, että istuin Toven työpöydän ääressä saaristomaisemaa katsellen.

IMG_8293IMG_8292IMG_8298


Posted in and tagged , , , by NOORA.