PIKKUSISKON POLTTARITOIVE

P5282900 P5282905 P5282912 P5282893 P5282921

Roosa on esittänyt yhden ainoan toiveen polttareitaan ajatellen, ja tämä toive, noh, sanottakoon vaikka, että se on aiheuttanut isosiskolle melkoisesti harmaita hiuksia.  Kaikkeni tietysti yritän, että pikkusiskon toive toteutuu, mutta koska Roosakin on tietoinen siitä, että tämä polttaritoive saattanee olla liiankin extreme toteutettavaksi (..ja veikkaankin vähän, että toive päästettiin ilmoille huumorinkukilla kuorrutettuna..), uskallan kertoa täällä bloginkin puolella viikonlopun seikkailustamme. Jos vaikka joku muukin on yhtä innostunut alpakkafarmin perustamisesta kuin Roosa.

Hän olisi nimittäin halunnut viettämään polttareitaan alpakkavaellukselle. Kyllä. Että semmosta. Roosan unelmapolttarit olisi siis vietetty luonnonhelmassa alpakkalauman keskellä.

P5282914 P5282874 P5282876

Roadtripimme vei meidät viikonloppuna Metsänkylän Navettaan, jossa Roosa tietysti oli käynyt jo useasti aiemminkin ihastelemassa tätä hurmaavaa alpakkajengiä. Alpakkahan kuuluu kamelieläimiin ja on läheistä sukua muun muassa laamalle. Nämä sosiaaliset eläimet tuottavat vuosittain villaa parhaimmillaan jopa viisi kiloa per nenä ja Metsänkylän Navetan verkkosivuilta luin, että yksi alpakka tuottaa villaa vuoden aikana jopa useiden sukkien materiaaliksi. Alpakanvillaiset sukat ovatkin todellinen must have-hankinta Suomen kylmää ja koleaa talvea ajatellen! En ole ikinä käsitöissäni käyttänyt materiaalina alpakanvillaa, mutta ensi syksyksi tästä arvostetusta ja pehmeästä villasta voisi kyllä jotakin itselleen näpertää.

Retkemme jälkeen ymmärsin täysin miksi Roosa on niin kovin ihastunut näihin tyyppeihin. Terapiaeläimiksikin soveltuvat alpakat ovat persoonallisen näköisiä ja lauman toimintaa on hauska seurata sivusta. Nämä hurmaavat pörröpäät valloittavat sydämen kuin sydämen välittömästi!

P5282881P5282915P5282891


Metsänkylän Navetta
Metsänkyläntie 14
13900 Pekola


Toivottavasti Roosa ei kuitenkaan sunnuntaina ajatellut, että hänen polttarinsa olivat alkamassa. Hän olisi varmasti pökertynyt onnesta jos olisi päässyt alpakan kanssa kesäiselle kävelylenkille. Kai jossain päin Suomeakin järjestetään alpakkavaelluksia..? Polttaribudjetti ei aivan taida riittää siihen, että lennähdämme Peruun, jossa maailman neljästä miljoonasta alpakasta asuu miltei 80%..

Polttaritiimi jatkaa tutkimuksiaan. ;)


Posted in and tagged , , , by NOORA.