DIY : NORPAN PUPUHAME

IMG_5269IMG_5262 IMG_5272 IMG_5267 IMG_5273

Minulla on tälle kesälle yksi tavoite – käyttää mekkoja ja hameita enemmän! Vaatehuoneessani on toinen toistaan ihanampia rimpsumekkoja ja hörhelöhamosia, mutta niitä ei yksinkertaisesti tule käytettyä. Mikä siinä onkin, että jalkaan sujauttaa tavan vuoksi paljon useammin farkut kuin kesämekon? Juhlahameet ja -mekot pääsevät nekin tänä kesänä käyttöön, mutta pari rennompaa kesähamosta vaatekaappini vielä kaipasi. Niinpä jatkoin ompeluharjoituksiani, ostin edullisinta trikookangasta mitä löysin ja ryhdyin hommiin. Koska kankaassa nyt sattui olemaan suloisia jänöjusseja, kutsuttakoon tätä mekkoa Norpan pupuhameeksi.

Harjoituskappalehameeni onnistui yli odotusten ja koska sen valmistaminen oli helppoa kuin heinänteko, kirjasin ”ohjeen” ylös allaolevaan kuvaan. Painotettakoon vielä, että tämä tosiaan oli harjoituskappale ilman kaavoja ja oikeat ompelutermitkään eivät vielä ole hallussa. Mutta lopputulos ratkaisee!

hamekaava

Norppa vinkkaa: Jättämällä resorin kujan auki, voit sujauttaa hakaneulaa apuna käyttäen kujaan kuminauhan. Näin ylimääräistä kangasta ei tarvitse leikata pois (itse käytin ylimääräisen palan mittoilujeni jälkeen taskumateriaaliksi), ja kuminauhaa kiristämällä saat hameesta juuri oikean kokoisen. Kujan päät ommellaan lopuksi kiinni käsin.

Eikä se ole niin vaarallista vaikka vähän joutuisi purkamaan ja inspiroimaan matkan varrella. Minäkin päätin yhtäkkiä yllättäen, että hameeni kaipaa taskua, johon sujauttaa avaimet koiranviennin ajaksi – niinpä sitten lennosta päätin siihen sellaisenkin ommella!

Onnistumisen iloa kaikille!

IMG_5260 IMG_5268 IMG_5270IMG_5261


Posted in and tagged , by NOORA.