KAKSI VARMAA KEVÄÄN MERKKIÄ

P4291206 P4291262 P4291221

Olen nyt noin kahden viikon ajan suunnitellut parvekkeen kesäkuntoon laittamista, jotta saisimme samalla korkattua grillikaudenkin kunnolla käyntiin. Koko projekti on jäänyt ja jäänyt ja jäänyt, ja koska ikkunan takana on satanut vuoroin räntää ja vuoroin vettä, ei kesäolo ole vielä hiipinyt sisuksiin laisinkaan. Kanervat ovat siis rauhassa saaneet törröttää rutikuivina parvekkeen nurkassa.

Vappuaattona ikkunan takana alkoi myrskytä yhtäkkiä hurja lumisade ja vappukeli oli niin hullunkurinen muutenkin, että päätimme aaton kunniaksi pistää grillin kuumaksi. Jääkaapista löytyi paketillinen makkaraa ja valmissalaatteja, joten grillin kuurauksen jälkeen grillimestarini apukokki-Eppuineen oli jo valmiina hommiin. Parveke jäi edelleen siivoamatta, mutta vappufiiliksiin päästiin, kun grillissä paistuivat kesän ekat makkarat. Kesän ensimmäinen grillimakkara maistuu muuten aina aivan käsittämättömän herkulliselta ihan vaan vaikka sinapin kanssa syötynä. Viimeistään juhannuksen korvilla onkin sitten jo makkarayliannostusta havaittavissa.

P4291208 P4291215 P4291235

Viime viikolla suuhun päätyi muitakin herkullisia lounaita ja illallisia, sillä ehdimme yhdessä Veeran ja Iinan kanssa piipahtaa torstaisen pressipäivän lomassa myös Kokkikartanon burgerbaarissa. Pääsimme testaamaan Kokkikartanon uunituoreita maalaishampurilaisia, joiden sisuksiin saimme valita täytteitä valtavasta kattauksesta. Pihvi oli ensiluokkaisen herkullista paistetun sipulin kera ja kun väliin upotti vielä avokadoa, aurajuustoa ja muita herkkuja, taisin popsia tuolloin kitusiini yhden parhaista ikinä syömistäni hampurilaisista. Näitä ostetaan meille takuuvarmasti kotiinkin – Kokkikartanon kalakeitto on taivaallisen hyvää ja vähintään kerran viikossa Matti kantaa kotiin samaisen brändin kinkkuananaspastan! Maalaishampurilaisen lisäksi valikoimissa oleva falafel-hampurilainen löytää tiensä ostoskoriin varmasti pian.

IMG_4686 IMG_4692 IMG_4690 IMG_4688

Röyh. Vappuviikolla tuli siis herkuteltua vähän enemmänkin. Lumisateesta huolimatta sitä pääsi jo vähän vahingossa kevätfiiliksiinkin ja jääkiekon pauhatessa tv:stä taustalla makkaraa popsiessa, alkoi mielikin jo pikkuhiljaa virittäytyä MM-lätkäkevääseen. Grillikauden korkkaus ja jääkiekko ovat ehdottomasti varmoja kevään merkkejä!

Masut pullollaan oli hyvä kölliä sohvanpohjalla ja viettää vappuvapaita. Uusi makkarapaketti odottaa jo jääkaapissa tulevaa viikonloppua ja minä lupaan ottaa tavoitteeksi, että parvekekin on siivottu perjantaihin mennessä.

Mä lupaan!

P4291231P4291227P4291251


Posted in and tagged , , by NOORA.