MAALISKUUN PARAS LÖYTÖ: PARIKAT SECOND HANDINA

P3301229 P3301222

Äitini rakastaa puukenkiä.

Itselleni tulee puukengistä ensimmäisenä mieleen aina se hauska kopsuminen, joka kuuluu joka askeleella niillä kävellessä. Mielikuvani puukengistä onkin lähinnä se perinteinen; kenkä, joka sujahtaa jalkaan näppärästi ja saattaa toisinaan olla vähän turhankin painava jalkineena käytettäväksi. Amsterdamin lentokentältä ostamani puukenkäavaimenperä on kulkenut kuitenkin hauskana muistona mukanani jo vuosia ja vielä joskus palaan tuohon kaupunkiin hakemaan kenkäkaappiini, tai edes koristeeksi kaapin päälle, ihan oikeat puukengät. Jokin niissä selvästi viehättää siis myös minua. Puu on niin kovin kaunis materiaali.

P3301242

Eräänä kauniina päivänä kulutin aikaani käyden läpi erilaisia second hand-sivustoja ja yhtäkkiä silmieni edessä oli hurjan kaunis pari korkokenkiä. Myyjä oli ehtinyt laskea jo kenkien hintaa kerran myyntiä tehostaakseen, ja tämän vuoksi uskaltauduinkin tinkimään hinnasta vielä hitusen lisää. Hän hyväksyi tarjoukseni ja innolla jäin odottamaan pakettiani. Kenkien ostaminen on netin kautta aina hieman haastavaa, ja jännitinkin hurjasti sitä, kuinka hyvin kengät lopulta sopisivat jalkaani. Tällaisten kenkien tulee istua hyvin, ne eivät saa hölskyä jalassa ja toki myös koron käytännöllisyys mietitytti. Upouudet Parikat näyttivät kuvissa kuitenkin niin kauniilta, että mikäli koko osuisi kohdilleen näillä Mentlana-korkkareilla tultaisiin bilettämään vielä monissa juhlissa!

Paketti saapui ja kenkien sovittaminen oli vähintään yhtä jännittävää kuin Tuhkimolla aikoinaan. Puukenkäinnostukseni sai kun saikin lopulta helpotusta, kun nämä designkorot istuivat jalkaani täydellisesti. Puu tekee kengistä todella spesiaalit ja läpinäkyvä korko näyttää turkoosia pintaa vasten upealta. Persoonallista ja hauskaa, mutta samalla tyylikästä.

Parikka-kokoelmani karttui siis hieman yllättäen uudella parilla. Nämä täytyy saada pian mukaan asukuviin — kuivukaahan jo kevätkadut!

P3301234 P3301211 P3301224


Posted in and tagged by NOORA.