MAANANTAIMÄTTÖ

P3190825

Luvassa ei ole kauniisti aseteltuja annoskuvia, vaan rehellistä maanantaimättöä uunivuoassa. Toisinaan maanantaipäivän jälkeen on vaan yksinkertaisesti pakko vähän herkutella ja silloin uuniin sujahtaa nopeasti tämä ateria. Ei ehkä se terveellisin illallinen, mutta tästä annoksesta riittää herkkusuille syötävää pariksikin päiväksi ja lupaan, että tämä herkku päihittää mennen tullen jopa monet grillisafkat. Kun samaan astiaan pinotaan niin kasvikset kuin makkaratkin, ei lopputulos voi olla kuin herkullinen!

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista kevyesti pannulla yksi pilkottu sipuli ja kaada uunivuoan pohjalle tasaisesti pussillinen pakastekermaperunoita. Perunoiden päälle voit kaataa juuri kuullottamasi sipulin. Leikkaa HK:n sinistä lenkkiä noin sentin levyisiksi palasiksi. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa. Asettele palaset limittäin vuokaan ja kaada ruokakerma tasaisesti ruuan päälle. Ripottele päälle aurajuustomurua tai juustoraastetta. Paista uunissa n. 1 tunti.

P3190830

Uusi viikko alkoi taas ja täksi viikoksi onkin luvassa paljon ohjelmaa. Takataskussa on liput yhteen lätkämatsiin, viikonloppuna käymme Pohjanmaalla ja aikaa tulee vietettyä myös mukavien työprojektien parissa. Auringosta saa kyllä valtavasti extraenergiaa ja yritän kovasti saada mahdutettua viikkooni myös hieman sporttailua kevätsäässä! En malta jättää tosin edes lenkille lähtiessäni kameraa kotiin, vaan mieli tekisi räpsiä heräilevästä luonnosta kuvia. Nyt en viitsi edes valittaa täällä nokka tukossa kauheasta hiekkamyrskystä mikä tuolla ulkona myllertää – eikös sekin lasketa vain yhdeksi varmaksi keväänmerkiksi!?

Herkullista iltaa! <3

Psst. Sillä välin, kun ruoka kypsyy uunissa, ehtii hyvin pyykätä asianmukaiset lätkäpaidat viikkoa varten kuntoon! ;)

P3190840 P3190851 P3190862


Posted in and tagged , by NOORA.