KOIRAN KORVILLA

P2128464 P2128471 P2128467

*Kaupallisessa yhteistyössä Vilkas.

Pari viikkoa sitten mieleni sopukoissa alkoi kuplia melkoinen ajatusleikki. Yhteistyön tiimoilta minulle heitettiin jokin aika sitten mielenkiintoinen haaste, johon tartuin välittömästi. Sen jälkeen innostukseni tätä yhteistyötä kohtaan onkin purkautunut niin kyniin ja pensseleihin kuin sukkapuikkoihin ja kameran kautta tietokoneeseenkin. Sain nimittäin tehtäväkseni perustaa oman verkkokaupan enkä olisi ikinä uskonut kuinka helposti ja näppärästi se käy. Ja mikä parasta, verkkokaupan avaaminen osoittautui myös äärimmäisen hauskaksi puuhaksi! Lopuksi alkoi miltei harmittaa, että kyseessähän oli luonnollisestikin vain ajatuksentasolle jäävä verkkokauppa, jossa kauppa ei ihan oikeasti alkaisi käydä ikinä.

Mutta aloitetaanpa alusta- kuinka oman verkkokaupan voi ylipäätään perustaa?

P2128478 P2128608 P2128487

Jotta verkkokaupan voi perustaa, tarvitset tietenkin menestystuotteet, joita asiakkaasi kilpaa kiirehtivät klikkailemaan ostoskoreihinsa. Kovin kauaa ei tarvinnut miettiä, mitä minun verkkokaupassani myytäisiin. Pakkaspäivät ja lähipiirin koiralauma antoivat aimo annoksen inspiraatiota verkkokauppani tuotevalikoimalle ja hahmotellessani ideoita paperille, mallisto syntyi ikään kuin itsestään. Verkkokauppani sai työnimen ”Koiran korvilla”, ja tuotevalikoima tulisi keskittymään eritoten pikkukoirien herkästi paleltuvien korvien lämmittämiseen pakkaslenkeillä. Ja toki tyylitaiturit tarvitsisivat lenkeille myös pipaansa sopivat säärystimet! Puikot sauhusivat ja tulosta syntyi, eikä kulunut kauaakaan, kun oli aika valjastaa koirapojat mallinhommiin. Koska italianvinttikoiraveljekset Igor ja Uljas  tarvitsivat kipeästi pipoja päähänsä ettei pakkanen puraisisi ohuenohuita korvaläpyköitä, pojat lupautuivat malleiksi pipapalkalla.

Kun tuotekuvat oli otettu, päästiinkin sitten tositoimiin. Oli aika ottaa käyttöön verkkokauppaohjelmisto Vilkkaan 30 päivän ilmainen kokeilujakso ja avata ihan ikioma verkkokauppa! Tunnukset kilahtivat samantien sähköpostiini ja verkkokauppaa pääsi muokkaamaan välittömästi.

P2128535 P2128499 P2128496

Ajatuksena verkkokaupan perustaminen ja ylläpitäminen saattaa aluksi kuulostaa todella haastavalta ja työläältä. Näin kuvittelin itsekin, kunnes aloin käydä läpi ohjelmiston toimintoja. Toki alla on jo jonkin verran kokemusta erilaisista ohjelmista niin oman työni kuin bloginkin kautta, mutta verkkokaupan ylläpitämisestä minulla ei ollut nimeksikään kokemusta. Vaikka Vilkkaalla onkin erinomainen ilmainen tukipalvelu käyttäjän saatavilla, päätin yrittää, kuinka pitkälle pääsisin verkkokauppa-amatöörinä ilman oljenkorsia. Onnistuisiko verkkokaupan perustaminen jopa ihan omilla taidoilla? Oli kuitenkin huojentavaa tietää, että ilmainen apu olisi vain sähköpostin tai puhelinsoiton päässä ja sivustolla olisi ladattavissa jopa Verkkokauppiaan käsikirjakin.

Ohjelmisto on hyvin helppolukuinen ja käyttäjäystävällinen, ja verkkokauppahan ei tule julkiseksi ennen kuin tilaat kaupan käyttöön. Voit siis rauhassa muokata verkkokauppaasi kuntoon, tutustua sivustoon ja päättää 30 päivän ilmaisen kokeilujakson aikana vastaako ratkaisu toiveitasi. Verkkokaupan avaamiseen tarvitaan luonnollisestikin y-tunnus, joten oma seikkailuni Vilkkaan kanssa keskittyykin nyt lähinnä vain ohjelmiston ja sen suomien mahdollisuuksien tutustumiseen.

JHKJHK

Oman verkkokauppaurani aloitin lisäämällä aluksi tuotteita kauppaan. Pipat-tuoteryhmän alle ilmestyikin nopeasti tuotteita, kun pääsin vauhtiin. Keksin kullekin tuotteelle nimen, hinnan ja kuvauksen, testailin erilaisia toimintoja kuten alen antamista (Valpas-pipa päätyi heti ystävänpäiväaleen!) ja lisäsin tuotekuvat paikoilleen. Helppoa kuin heinänteko, jopa vieressä touhujani katsellut poikaystäväni epäili, että olin vähintään opetellut ohjeet ulkoa. Mutta enpäs ollutkaan! Välillä kurkin esikatselun kautta miltä kauppani näyttäisi ja pian ulkoasukin alkoi jo hahmottua kohdilleen.

P2128509P2189016

Tuotteiden lisäämisen jälkeen säädin ulkoasua haluamakseni. Vaihdoin taustakuvan, testailin erilaisia fontteja ja lisäsin logon paikoilleen, seikkailin painikkeiden kautta verkkokaupassani ja ihastuin kovasti selkeään ja laadukkaaseen lopputulokseen. Tunti aloittamisen jälkeen kauppani oli jo pystyssä ja pientä viilausta lukuunottamatta julkaisukelpoinen! Vilkas tarjoaa jopa Klarna Checkout-maksupalvelun osana verkkokauppaa, joten käytössäsi on myös kattava maksutapavalikoima. Sivustoista luodaan myös automaattisesti mobiiliversio, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia. Valmiita ulkoasupohjia muokkaamalla verkkokauppaansa saa näppärästi tuotua yrityksen omaa ilmettä.

vilkaskoira

Vaikka koko ajan tiesinkin, että tuotteeni eivät koskaan päätyisi oikeasti myyntiin, jäin aivan koukkuun tähän ohjelmistoon. Vaihtelin kuvia, säädin sävyjä ja yritin tosissani keksiä hyviä myyntipuheita tuoteselosteisiin. Kaikki tämä kävi niin näppärästi, että suurin osa ajasta kuluikin lähinnä omaan pähkäilyyni siitä, kummalta puolelta otettu kuva Uljaksen pipasta näyttää paremmalta. Kaikki käy niin kätevästi, että myyjä voi keskittyä olennaiseen eli myymiseen eikä verkokaupassa säätämiseen.

P2128517 vilkaskoira2P2128531

Ja tiedättekö mitä? Vilkkaan verkkokaupparatkaisut ovat lukuisien itsellenikin tuttujen verkkokauppojen takana. Vesalan verkkokaupasta olen tilannut itselleni muun muassa Älä droppaa mun tunnelmaa-topin! Näin tamperelaisena on vielä pakko mainita, että Vilkkaan päämaja sijaitsee täällä Mansessa. Ylpeänä voinkin siis todeta, että tamperelainen Vilkas vakuutti minut välittömästi ja vaikka tositoimiin en koirapipojeni kanssa vielä päässytkään, tiedän kenen verkkokauppa-alustasta vinkata, jos tuttavani suunnittelee verkkokaupan avaamista.

Mitä luulette olisiko minun verkkokauppani, Koiran korvilla, singonnut menestykseen?

P2128524


Posted in and tagged , , , , by NOORA.