MIKÄ IHMEEN PERSIMON?

PC103643 PC103653 PC103654

”KAIKKIHAN sitä nyt syö!”, kaverini huudahti, kun kysyin, että mistä ihmeen persimonista hän oikein puhui. Minä en ole syönyt. En ole ikinä maistanutkaan. Jos ihan totta puhutaan, persimon ei sanana sytyttänyt minkäänlaisia hehkulamppuja pääni päälle. Niinpä päätin marssia ruokakaupan hedelmäosastolle ja punnita pari persimonia matkaani.

Kas näin valmistui kana-persimon-salaatti:

Paista pannulla kanasuikaleet kypsiksi. Ripottele salaattivadin pohjalle aluksi salaattisekoitusta ja pilko mukaan pari tomaattia ja puolikas kurkku. Pese (minä myös kuorin) persimon ja paloittele se kuutioiksi. Ihastele hetki persimonin sisuksista löytyvää kaunista kuviointia. Ripottele kuutiot paistettujen kanasuikaleiden kanssa salaattipedille.  Murenna aurajuustoa salaattiin. Paahda pannulla kevyesti valitsemaasi siemensekoitusta ja ripottele siemenet joko salaatin päälle tai laita ne erilliseen kuppiin.

No niin. Nyt on maistettu. Trendiherkku ei ollut lainkaan hassumpaa. Vaikeimmaksi tehtäväksi osoittautui kypsyysasteeltaan täydellisen persimonin valinta, mutta aika nappiin meni sekin, kun ensin vähän googlettelin.

Tai siis ihan ensimmäiseksihän katsoin googlesta, miltä persimon ylipäätään näyttää.

PC103669 PC103667 PC103638

Reipasta tiistaipäivää kaikille — täällä minä jo junailen kohti Helsinkiä!


Posted in and tagged by NOORA.