KUN JOULUKORTTINÄPERTELY EI INNOSTA

miramallius

Tarkoituksenani on askarrella tulevana viikonloppuna joulukortit valmiiksi. Viime joulusta poiketen päätin näperrellä kortit tänä vuonna itse, kun varauduin tähän työlääseen projektiin jo hyvissä ajoin ja muistin jopa laittaa joulukorttiainekset tilaukseen marraskuun puolella. Minulla ei ole vielä hajuakaan siitä, millaiset korteista tulee, mutta ehkäpä vaan annan mielikuvituksen lentää ja keskityn korttiprojektissani niihin olennaisiin juttuihin. Siinä samallahan voi nimittäin hörppiä vähän glögiä ja nakerrella pipareita. Ja kortithan syntyvät kuin itsestään, kun samalla luukuttaa Spotifysta joululaululistaa!

IMG_1933

Mikäli korttiprojektini muuttuu katastrofaalisen työlääksi, olen hankkinut kerrassaan hurmaavia joulukortteja takataskuuni. Nämä ässät vedän hihasta siinä vaiheessa, kun askarteluliima kaatuu uudelle sohvallemme tai glitterkuorrutus päätyykin Epun turkkiin joulukorttien sijasta.

Mikäli korttipuuhat eivät innosta, aina voi turvautua näihin ihanuuksiin.

annariikkaqvist

Suosikkini, Annariikka Qvist, on tänäkin vuonna tehnyt iloksemme aivan valtavan kauniit joulukortit. Design on aivan täydellinen ja kuvitus on niin kovasti mieleeni, että eihän näin kauniita kortteja edes raaski lähettää kenellekään- ne mieluummin kehystäisi omalle seinälleen! Kettukortti on ollut tallessa minulla jo viime joulusta asti, enkä vielä nytkään aio siitä luopua. Annariikan Leikkaa & Kokoa-korttisarja on myös kasvanut ja samainen kettusöpöliini näyttäisi löytyvän myös Jouluaatto-kortista. Annariikan ihanuudet löydät muun muassa Weecosista.

joutomaa

Joutomaan kortit ja printit ovat valloittavia. Designit ovat hauskoja ja niitä pysähtyy ihastelemaan pitkäksi aikaa. Joutomaan kortin laitoin muun muassa äidin lahjapaketin päälle ja löytyypä Reetta Isotupa-Siltasen taidetta myös seinältämme. Hurmaavia, eikös? Ketun ja mäyräkoiran kuusenkoristeluhetki taitaa olla tämänhetkinen Joutomaa-suosikkini.

IMG_1931

Mira Malliuksen vuosikalenteri löytyy joulun toivelahjalistaltani ja samaisen taiteilijan kuvituksilla varustettuja kortteja olen ostanut viime aikoina PALJON. Nämä kortit saavat hymyn huulille ja kekseliäät eläinhahmot hurmaavat välittömästi. Miran designia löytyy nykyisin niin tuttipulloista kuin sisustustuotteistakin ja Malliuksesta onkin tullut nopeasti yksi suomalaisista suosikkikuvittajistani. Tätä korttia en lähetä minnekään, sen kiinnitin ulko-oveemme ilahduttamaan meidän kerroksemme väkeä.

IMG_1927

Tuoreimpaan kortti-ihastukseeni törmäsin parisen viikkoa sitten Kädentaidot-messuilla. Helmi Sirolan laiskiainen vei sydämeni ja sai jopa Matin kiinnostumaan joulukorteista. Sain tosin kotona palautetta, että laiskiaiskortteja olisi pitänyt ostaa useampia. Olen samaa mieltä. Ja kotiin olisi ehdottomasti pitänyt kantaa myös ainakin Unto, Johnny ja Fancy Pancy! Ihan kuin olisin kuullut kuinka te siellä ruutujen toisella puolella jo hihkutte ihastuksesta?

IMG_1932

Ei siis hätää! Vaikka askartelu ei voisi vähempää kiinnostaa, näillä korteilla joulu on pelastettu. Tarkemmin kun asiaa ajattelen, en ymmärrä oikein itsekään miksi edes ryhdyin aineksia kortteihin tilailemaan, kun lipaston laatikosta löytyi jo tällaisia korttiaarteita..

Ja hei, muistetaanhan, että kortit pitää kiikuttaa postiin joulun ikimerkillä varustettuna viimeistään 14.12.


Posted in and tagged , by NOORA.