KOTIHIIREN DILEMMA

tuomiokirkko1PB232164

Haastavinta on lähteä liikkeelle. Tuttu ja turvallinen sohvanpohja vetää magneetin lailla puoleensa ja työpäivän jälkeen päänvaivaa tuottaa jo pelkästään ruokakauppaan raahautuminen. Pimeys tekee veteläksi ja veltoksi. Menot pyrkii karsimaan minimiin, koska jo etukäteen aavistelee, että lähtemisen voittaa pötköttely ja suunnitelmat peruukin sitten viimetingassa. Lopulta jääkin ehkä manaamaan ikkunan takana roiskuvaa loskaa ja tylsyyttä kotiin. Kuulostaako tutulta syysmeiningiltä?

annapuu tuomiokirkko

Teen tällä hetkellä samanaikaisesti useampaa työtä ja ”vapaat” arki-illat kuluvat useimmiten kotona tietokoneen ääressä töiden parissa. Arki-illoille tulee harvemmin keksittyä tekemistä, mutta huomaan tekemättömyyden saavan minut vähän pahantuuliseksi. Siksi olenkin yrittänyt piristää pimeitä iltoja hauskalla ohjelmalla. Ja lähtemällä sieltä sohvannurkasta jonnekin. Nautin suunnattomasti työprojekteistani, mutta välillä jo ihan inspiraationkin ylläpitämiseksi, on pakko nousta koneen äärestä.

Jokin aika sitten asuintalomme rappukäytävään ilmestyi mainos tulevista joulukonserteista, jonne asukkaita kutsuttiin mukaan. ”Ei me kyllä varmaan ehditä”, totesin ensimmäisenä ja unohdin koko asian. Lappu vainosi minua kuitenkin ilmoitustaululta päivä toisensa jälkeen ja lopulta päätin vaikka väkisin raahata Matinkin hakemaan kanssani joulufiilistä. Tunnelmallinen ilta Tampereen Tuomiokirkossa hyvää musiikkia kuunnellen ei voisi mitenkään olla huono juttu. Vaikka pitäisikin raahata itsensä kaupunkiin keskiviikkoiltana.

tuomiokirkko annapuu

Sinnikkään suostuttelemisen jälkeen Mattikin lupasi lopulta lähteä kanssani konserttiin ja voih, voi se niin kannatti! Anna Puu hurmasi äänellään ja Lenni-Kalle Taipale soitti pianoa niin huikaisevan hienosti, että ihan liikutuin. Tai oikeastaan liikutuinkin, tämän biisin kohdalla viimeistään. Tuomiokirkko on aivan valtavan kaunis kirkko ja vaikka joululauluja emme kuunnelleetkaan, tunnelma oli katossa ja kotiin viemisiksi saimme hyvän mielen.

Oli ihanaa, tosi ihanaa.

Haastan kaikki suunnittelemaan jollekin ensi viikon arki-illalle ihan vaikka vaan tämän pimeyden kiusaksi jotakin mukavaa tekemistä. Sopiiko?

tuomiokirkkoannapuutuomiokirkko


Posted in and tagged , by NOORA.