DIY: PIKKUJOULUHEPENEET PAKKASBILEISIIN

IMG_1754 IMG_1756 IMG_1755

Terkut täältä Norpan joulupajasta! Käsi ylös kuinka moni on lopettanut kesken villasukan neulomisen, kun on tullut aika alkaa tehdä kantapäätä? Hep! Monista villasukkayritelmistäni onkin lopulta tullut säärystimiä. En ole oppinut tuota maagista taitoa edes kantapään (heh heh..) kautta, joten suosiolla olen jättänyt villasukat muorin heiniksi.

MUTTA. Tämä pieni joulunäpräys onnistuu myös minulta! Hauskat saapaskoristeet joulufiiliksellä kuorrutettuna syntyvät nimittäin käden käänteessä, juuri sopivasti pikkujoulukauden startatessa. Nämä pikkujouluhepeneet kaiken kukkuraksi jopa lämmittävät taksia odottelevia sukkahousuissa hytiseviä sääriä aamuyön pikkutunteina.

IMG_1760

Homma lähtee käyntiin luomalla kullekin sukkapuikolle 18 silmukkaa. Kudo noin 5 cm joustinneuletta ja kudo sen jälkeen pelkkää oikeaa. Vaihda välillä mustaan lankaan ja neulo sitä muutaman kerroksen verran, jonka jälkeen voit palata punaiseen. Neulo muutama kerros punaisella ja viimeistele tuotoksesi parilla  kierroksella valkoista pörrölankaa. Päättele.

”Kultaisen soljen” voi tehdä monella eri tapaa; itse päädyin kutomaan kultalangasta n. 10 cm:n pituisen pötkön, ja kiinnitin sen paikoilleen ommellen.

Kuvausteknisistä syistä kuvasin omat saapaskoristeeni tällä kertaa nilkkureiden kaverina, mutta koristeet voi hilata ylemmäs kengän korkeuden mukaan. Omani aion kiskoa jouluna polvenkorkuisten saappaitteni koristeeksi.

Itsetehty ja very much indeed persoonallinen lahja pukinkonttiin..

IMG_1758 IMG_1753

*Nilkkurit saatu.


Posted in and tagged , , by NOORA.