HÄÄMEIKKI ÄIDILTÄ TYTTÄRELLE

Throwback Thursdayn kunniaksi päätin kehitellä blogiin tänään hieman erilaisen postauksen. Idea tähän postaukseen on kytenyt mielessäni jo pitkään ja se pälkähti päähäni nähtyäni hääkuvan äidistäni. Tai itseasiassa olenhan minäkin tuossa kuvassa- piilossa äidin kukkakimpun takana jos tarkkoja ollaan..

Äitini oli tuolloin ja on edelleen luonnonkaunis nainen, jonka meikkipussista löytyy tasan kaksi tuotetta, kajali ja huulipuna. Näin oli kuulemma jo silloin, kun oli aika ryhtyä häämeikin tekoon. Uskokaa tai älkää, mutta äitini upeilla kasvoilla ei ole pisaraakaan edes meikkivoidetta. Koska huulipuna ja kajalkynä löytyivät omasta takaa, hän lainasi siskoltaan meikkiä varten vain ripsivärin. Niin upea! Koska äiti näyttää niin kauniilta häämeikissään, halusin testata kuinka voisin tehdä samalla tyylillä itselleni näyttävän hää- tai juhlameikin. Ihan kajalilla ja huulipunalla en itse tosin pärjännyt.

Ensimmäistä kertaa ikinä, lähdin työstämään juhlameikkiä laittamatta kasvoilleni lainkaan meikkivoidetta tai muita peiteaineita. Otin esiin ACO:n Bronze Creamin, kevyesti päivettävän voiteen, ja sivelin sitä tasaisesti kasvoilleni. Lopputuloksesta ei tullut peittävä, mutta heleän kesäinen. Pieniä varjostuksia ja korostuksia tein ”pohjameikin” päälle NYXin Highlight & Contour-paletilla.

Äidin upea hääpuku on isäni äidin tekemä, mutta koska vaatekaapistani ei löytynyt mitään lilansävyistä, päätinkin käyttää violettia vaatteiden sijasta meikissäni. NYXin Beautyschool Drop Out-paletista löytyi nimittäin hurmaavan kaunis kvartetti lilan eri sävyjä. Minulle hyvin epätyypilliseen tapaan, tein alaluomille rajaukset. Tässä kohtaa menin hieman vikaan; mustan sijaan jokin pehmeämpi rajaussävy olisi ollut parempi. Yläluomilla käytin rajauksessa apunani harmaata theBalmin Mr. Write Now:ta ja lopputulos oli hyvinkin minun näköiseni. Ripsiväriksi valitsin L’Oréalin Miss Hippien, kesän lempparimaskarani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Äidin häämeikissä ollut simppeli ja kuultava huulimeikki oli myös minun makuuni, ja suloinen mattasävy, 001 Silencio, löytyi meikkiä varten Infallible Matte Max-sarjasta. Sipaus NYXin nudepunaa toi huulille vielä kevyen kiillon. Mikäli meikkipussistani olisi löytynyt huultenrajauskynä, olisin sitäkin huulimeikkiini sutinut, mutta en ole vielä koskaan huultenrajauskynää omistanut.

Ihossani on kesän jäljiltä jonkin verran epätasaisuutta, mikä jäi hieman häiritsemään lopputuloksessa. Äidin meikki on myös huomattavasti kuulaampi kuin minun, joten harjoittelut jatkukoon. Huulimeikki onnistui mukavasti, mutta violetin eri sävyjä vierastan hieman luomillani sinisten silmieni vuoksi. Ehkäpä sininen ja lila eivät vain kombona ole se minun juttuni? Joitakin samoja piirteitä meikeissämme on, ja todettava on, että kauniisti äidin häämeikki vm. -87 soveltuu myös nykypäivään.

*theBalm Mr. Write Now-rajauskynä, NYX Nude-huulipuna ja NYX Beautyschool Dropout-paletti saatu eleven.fi:stä. Miss Hippie-ripsiväri ja mattapuna saatu L’Oréalilta.

enkku2-1-1-1

My mum looked stunning on her wedding-makeup, and that’s why, I wanted to see how I could take some ideas of the look for my own makeup. What do you think of the outcome?


Posted in and tagged by NOORA.