SAMBASISKON PÄIVÄNASU

En voi kuin nostaa höyhenin ja paljetein koristeltua hattua pikkusiskoni upealle suoritukselle. Roosa aloitti vasta jokin aika sitten karnevaalisamban harrastamisen, ja tänä kesänä Roosa pokkasi jo tiiminsä kanssa suomenmestaruusmitalin. Olen päässyt sivusta seuraamaan kuinka monipuolinen harrastus samba onkaan ja Uniao Da Roseiran brasilialaiset rytmit ovat miltei vieneet minutkin mukanaan. Kukkaisviikkojen sambakulkueen jälkeen huomasin heiluttelevani lanteita ja hyräileväni jatkuvasti Roseiran kisabiisiä.

”Niin myös me ja meidän selfiet
Duckfacet ja vaikka belfiet
On osa meitä, tätä aikaa,
Ne elämämme ikuistaa,
Meidät someen koukuttaa.”

Syy miksi halusin tehdä Roosan samba-asusta vielä oman postauksensa on kuitenkin se, että tuon puvun tekemiseen on käytetty valtavasti aikaa ja vaivaa. Se on nimittäin täysin itsetehty. Karnevaalikulkueet kootaan joka vuosi tietyn teeman ympärille ja teemasta kirjoitetaan oma tarinansa. Helsinki Samba Carnaval on sambaajille vuoden kohokohta ja tarkkana salaisuutena pidetyt puvut paljastetaan vasta tällöin yleisölle. Tänä vuonna Roseiran tarina, eli enredo, oli #Selfie-kämmenestä peukkuun ja koska somemaailma on itsellenikin sattuneesta syystä äärimmäisen tuttu juttu, tämä teema iski ja lujaa!

Karnevaaleille ovat tervetulleita kaikki sambakoulun jäsenet iästä tai sukupuolesta riippumatta, ja karnevaalimaksua vastaan materiaalit pukuja varten saa sambakoululta. Roosa kuului kulkueessa ns. Diivoihin, ja hän sai koululta ohjeistuksen siitä, millainen puvusta tulee. Puvun tekemisen Roosa aloitti alkuvuodesta ja tuota selässä olevaa metallikehikkoa, eli rinkkaa myöten kaikki on puvussa käsityötä. Pukuja tehtiin myös koululla yhdessä talkootyönä, joten vaikka neula ja lanka eivät hyppysissäsi pysyisikään, älä huoli, kukaan ei puvun valmistamisessa jää yksin. Kärsivällisyyttä näin näyttävien pukujen tekeminen sen sijaan vaatii; itse ompelin Roosan puuhkaan käsin kymmenisen paljettia ja olin omasta suorituksestani kovinkin ylpeä.. Tästä puvusta kunnia kuuluu siis täysin Roosalle ja äidille. Onneksi isosiskon kätköistä löytyi edes täydellinen Urban Decayn-meikkipaletti siskolle karnevaalimeikkiä varten lainaan.

Tieto siitä, että jokainen paljetti ja koriste on itse paikoilleen ommeltu, tekee suorituksesta mielestäni vielä entistä vaikuttavamman. Kun katsoo esimerkiksi näitä kulkueessa nähtyjä pukuja, ei voi kuin ihailla ja hämmästellä, millainen työ Roseiran esityksen takana onkaan ollut. Pukujen lisäksi myös teemaan sopiva biisi on sambakoulun säveltämä, unohtamatta myöskään sitä, että valtavat lavarakennelmat ovat nekin käsityötä.

Oma lukunsa on sitten vielä se, kuinka rankka urheilusuoritus onkaan tanssia valtava metallikehikko harteilla ja päähine pään päällä tiettyä koreografiaa koko keskustan läpi. Huh.

Pukuloistoa pääsee ihastelemaan Tampereella tällä viikolla myös livenä, sillä nämä mestarit valtaavat Laikunlavan Tapahtumien yönä torstaina 4.8. klo 21.00. Menkää ja ihastukaa!

enkku2-1-1-1

Have you ever wondered how much work there is to do when making a sambaoutfit? My littlesister’s outfit is handmade from head to toes and I think it’s incredible! Roosa and her team looked amazing last week while dancing through the city and I wanted to show you guys more details of this stunning Diva-outfit. What do you think of the look?


Posted in and tagged , , , by NOORA.