SAARESSA


Perheeni rakastaa roadtripejä ja kesäreissuja Suomessa. Hyppäämme porukalla autoon ja monesti vasta auton jo startatessa päätetään, että minne sitä tänään mentäisiinkään. Eilisen retken määränpää oli päätetty kuitenkin jo aikoja sitten. Matti ja äitini eivät nimittäin malttaneet pitää Museokorttejaan lompakossaan, vaan halusivat päästä tutustumaan Serlachius-museoihin Mänttään. Suunnaksi otettiin siis Gösta ja Gustaf!

Minä ja isäni emme kuitenkaan malttaneet viettää aurinkoista päivää sisätiloissa, vaan suuntasimme museokeskuksen alueella olevaan Taavetinsaareen. Saaret ovat kiehtovia paikkoja ja tälle pienelle saarelle meidät johdatti erityisen upea silta. Taavetinsaaren ympäri kiersi hyvä hiekkapolku, jonka varrelle oli puukyltteihin kirjattu talteen tekstipätkiä eri saariin liittyvistä teoksista. Bongailin matkan varrella otteita tutuista kirjoista, ja löytyipä joukosta myös muutama oma suosikkini kuten Kärpästen Herra sekä Muumipappa ja meri.

Pieni ja viihtyisä saari oli varsin tunnelmallinen, ja ilman vihaisia hyttysiä olisimme viihtyneet siellä pidempäänkin. En muista koska viimeksi hyttyset olisivat naputtaneet minuun tällaisen määrän paukamia, mutta pieni pyrähdys luonnossa teki kuitenkin vain hyvää autossa istumisen jälkeen.

Vaikka museokeskukset jäivätkin nyt meiltä kiertämättä, ympäristöstä löytyi vielä saaren lisäksi niin suloinen pieni kahvilakin, että saimme aikamme äärimmäisen hyvin kulumaan sillä välin, kun museofanit Matti ja äiti kiersivät Serlachius-museoita. Myös museot olivat tehneet suuren vaikutuksen, ehkäpä sitten seuraavalla kerralla me iskänkin kanssa kierrämme ne läpi. Tällä kertaa luontokävely saaressa oli kuitenkin juuri sitä mitä itse kaipasin.

enkku2-1-1-1

My family loves roadtrips! Yesterday we visited Serlachius-museums in Mänttä and I absolutely fell in love with this little island nearby the buildings. So beautiful, so peaceful, so perfect.


Posted in and tagged by NOORA.