KESÄKAUDEN AVAUS

”Beibi, beibi, etkö sä nää,
sä tarviit sun elämääs Kekkilää.”

Ja ei, tämä ei ole multapussimainos, mutta eilen kesäparvekettamme kuntoon laittaessani, päässäni soi sellainen mullassa myllertävä korvamato kerta toisensa jälkeen, että povaan jokaisen kotipuutarhurin kesän hittibiisiksi tätä.

”Spessuille kasveille erikoista multaa, multaa
Puutarhatonttuja vihreetä kultaa, kultaa”

Kävin eilen töiden jälkeen hakemassa kesäpihalta hieman istutettavaa. Aiempina vuosina olen laittanut parvekkeelle isoihin ruukkuihin kookkaat istutukset, mutta tänä vuonna päätin vaihtaa hieman taktiikkaa. Parvekkeellemme paistaa ainoastaan kuulas ilta-aurinko, ja jotta kasvit saisivat nauttia edes siitä, näitä pienempiä purkkeja ja purnukoita on helpompi sijoittaa parvekkeen pöydälle valohoitoon.

Orvokit ovat menestyneet varjoisalla parvekkeellamme hyvin, joten tälläkin kertaa valitsin purkkeihin niitä. Yhteen ruukkuun istutin myös valtoimenaan roikkuvan muratin. Olen kuullut sitä sanottavan murheen kukaksi, mutta mieluummin istutan murheet purkkiin, kun kannan niitä harteillani.

Kun istutushommat oli hoidettu, grillailimme ja teimme kunnon lätkäillallisen jännittävää peli-iltaa varten. Kesäherkkuja olen ehtinyt jo kaivata niin paljon ja vihdoin grilli on taas kuumana ja kasvikset parhaimmillaan. Grillissä paistuivat tomaatti-paprika-herkkusieni-pekonivartaat ja niiden kaveriksi tein grillijuusto-mansikka-avokado-salaatin. Törkeen hyvää, vaikka itse sanonkin!

Jälkiruuaksi kesäiltaa varten dippailin mansikoita sulatettuun valkosuklaaseen. Tämä kesäinen jälkkäri on yksi parhaista ikinä, mansikat ja suklaa ovat todellinen match made in heaven.

Nyt on siis kesäkausi avattu meilläkin ihan virallisesti ja nautin aina niin kovasti siitä, että kotimme muuttuu ikään kuin kolmioksi kesäisin. Kesähuoneessa viihdyn niin minä kuin karvakorva ja Mattikin, joten sen viihtyisyyteen on ilo panostaa.

Herkullista huomenta kaikille, napatkaahan mansikkaidea talteen vaikkapa huomista äitienpäiväaamua varten. <3

enkku2-1-1

Yesterday, it was time to plant some flowers and make our balcony look cozy the upcoming summer on my mind. And obviously we had to ”open the summerseason” by barbecuing. Good food, exciting hockeymatch and fresh flowers- the evening was a success!


Posted in and tagged , by NOORA.