KOSKA KOKO BLOGOSFÄÄRI RAKASTAA TULPPAANEJA

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

CANDC13315

Niitä on kaikkialla. Instagramissa. Facebookissa. Blogeissa. Koska nyt on se aika vuodesta. Moni varmasti hankkii tänään viikonlopun kunniaksi oman perjantaipuskan ja sen vuoksi halusinkin sisällyttää tämän aamun agendaan pienen perjantaipuskahoito-oppaan. Kuinka saat kevään elämään maljakossa pidempään?

tulppaanit

Ensinnäkin, suojaa tulppaanit hyvin kotimatkan ajaksi etteivät ne vilustu. Usein tuodessani tulppaneita kotiin, annan niiden myös hetken levätä pakkauksessaan ennen veteen laittamista. Sen jälkeen leikkaan niille uudet imupinnat saksilla, jolloin vedenotto tehostuu. Laitan maljakon pohjalle vain vähän vettä (<5 cm) ja parhaiten tulppaanit viihtyvät viileässä vedessä. Kylmä vesi hidastaa tulppaanien kasvua, ja kuten kaikki niksipirkot jo saattavat tietääkin, maljakkoon voi heittää myös jääpaloja tai tulppaanit voi siirtää esimerkiksi yöksi jääkaappiin. Viileys edistää niiden kestävyyttä.

Tulppaneille kannattaa vaihtaa vettä miltei päivittäin ja uusi imupinta suositellaan leikattavaksi muutaman päivän välein. Usein ostan kaupasta itse vielä hyvin nupullaan olevia tulppaaneita, jotta kimppuni säilyisi hyvänä pitkään. Nuput aukeavat kyllä kotona ja saat nauttia kimpustasi pitkään. Kuvan maljakossa olevat tulppaanit ovat jo koristaneet kotiamme viiden päivän ajan- kimppu on edelleen hyvännäköinen vaikkakin vihreät lehdet ovat jo alkaneet heiman kellastua ja auenneet kukat nuokkua. Eiköhän niistä kuitenkin vielä viikonlopuksi iloa ole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kas näin. Ehkäpä perjantaipuska pysyy kunnossa nyt pidempään eikä bloggaajienkaan tarvitse olla jatkuvasti hakemassa uutta kimppua rekvisiitaksi.. ;)

Kukkivaa perjantaita kaikille!

* Aalto-maljakko blogin kautta saatu.

enkku2

It’s that time of the year, when blogs, Instagram and Facebook are full of pictures of fresh flowers and especially tulips. The spring is definitely coming. I wanted to share with you guys some tips and tricks how to keep your bouquet fresh and happy at least for a week. Happy weekend everyone!


Posted in sisustus and tagged by NOORA.