DIY : EPUN PIKKUTAKKI

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aika varma siitä, että Epun uusi syyspusakka valmistui näin nopeasti vain ja ainoastaan sen vuoksi, että tuota lankaa oli todella herkullista kutoa. Langan väri vaihtui niin nopeaan tahtiin, että en ehtinyt lainkaan kyllästyä projektiini. Novitan Raita-lankaa ei voi olla kutomatta hymy huulilla.

Takki valmistui oikeastaan liian nopeasti, sillä meidän pörriäinen ei nyt ihan vielä tule sitä tarvitsemaan. Eppu selviää omaperäisellä karvoituksellaan pitkälle syksyyn, mutta kun pakkaset iskevät, on päällä oltava jotakin lämmintä. Tämä lyhyemmän mallinen ”liivi” lämmittääkin lähinnä vain karvakorvan kaulan aluetta, jossa sitä karvaa ei nimeksikään ole. Jokainen poikakoiran omistaja saattanee myös olla samaa mieltä siitä, että tälläinen pikkutakki on kätevä senkin vuoksi, että sitä takkia ei ihan yhtä mittaa tarvitse pestä tuolta alapuolelta..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki on tehty kahdesta eri palasesta, jolloin takin sovittaminen on tekovaiheessa huomattavasti helpompaa. On vaikea antaa ohjeita siitä, kuinka paljon silmukoita takkiin tulisi laittaa, sillä itse lähdin kauluksen joustinneuleen jälkeen leventämään selkäpuolen kappaletta Epun mittojen mukaan. Valmiit kappaleet yhdistin ompelemalla (muista jättää etujaloille aukot.. ;) ) ja tämän jälkeen takki olikin valmis käytettäväksi. Pikkukoiralle takin kutookin supernopeasti puolikkaasta lankakerästä, isommalle tyypille keriä kannattaa varata sitten hieman useampi.

Sen lisäksi, että lopputulos on juuri sopivan värikäs meidän koiruudelle, värikirjon ansiosta tyyppi erottuu takillaan melko näppärästi lenkkipoluilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN ENGLISH : Eppu is the star of the outfitpics today. I made this cute and colorful coat for our fluffy friend and now he is definitely ready for the chilly autumn. I absolutely love all those colors! What do you think?


Posted in muoti and tagged , , , by NOORA.