ARCTIPS- LEMPEÄÄ LÄMPÖÄ JA KAUNISTA KÄDENTAITOA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

Yksi arvokkaimmista lahjoista, jonka olen saanut verenperintönä ovat varmastikin erilaiset kädentaidot. Rakastan piirtämistä, kutimilla on jatkuvasti valmistumassa jokin neuletyö. Edesmenneen pukuompelijaisoäitini ja oman äitini taiteelliset lahjat ovat siis onneksi siirtyneet edes osittain myös minuun. Arvostan käsillä tekemistä, kädentaitoja ei koneilla voi korvata ja taitojen vaaliminen onkin ensisijaisen tärkeää.

Töysän kenkätehtaalla valmistuvat Arctips-lapikkaat on valmistettu perinteisiä valmistusmenetelmiä käyttäen ja päivän aikana käsityönä valmistettuja lapikkaita syntyykin vain noin 30 kenkäparia tuossa tunnelmallisessa tehdasmiljöössä, jonne astuessasi tunnet hyppääväsi ajassa kymmeniä vuosia taaksepäin. Tehtaassa työskentelee 7 suutaria, kaikki oman kylän naisia ja miehiä, kenkävalmistajia, joita Suomessa on enää kourallinen. Tuntuikin siis suurelta etuoikeudelta olla mukana Re:fashionin ja Arctipsin yhteistyökampanjassa, jonka ansiosta sain jalkaani Pohjanmaalla rakkaudella valmistetut, käsintehdyt luonnonvalkoiset Arctipsin huopalapikkaat.

c0000c00IMG_1336n6

Minä, Veera ja Jonna saimme tehtäväksemme tuunata nämä klassisen näköiset, 100 % merinovillasta valmistetut kaunokaiset oman näköisiksemme. Valitsimme haluamme kengät Arctipsin verkkokaupasta ja oma valintani osui pitkän pähkäilyn jälkeen luonnonvalkoisiin lapikkaisiin. Huopalapikkaat ovat helppohoitoiset jalkineet. Merinovilla on materiaalina kevyt ja hengittävä ja kengät kuivuvat nopeasti. Kuvia ottaessani tein myös tärkeän konkreettisen havainnon; kengät ovat äärimmäisen lämpimät. Tämäkään vilukissa ei kaivannut kengän sisään villasukkaa, päinvastoin, kengät istuivat täydellisesti jalkaan ja pitivät varpaani lämpiminä pirteässä pakkassäässä.

IMG_1365 IMG_1340 n10

Luonnonvalkoiset kengät ovat jo itsessään äärimmäisen kauniit ja halusinkin tuoda niiden herkkää olemusta tuunauksellani entistä enemmän esiin. Lisäsin kenkiin siipikoristeen, johon kiinnitin sydämellisen korun. Koristelin siivet erivärisin liimattavin kivin. Nuo timantit viimeistelivät kengän lookin ja sama teema toistui myös toisessa jalkineessa. Keskitin suurimman osan koristeluista kenkien takaosiin, mutta pienet hopeiset ja punaiset säihkyvät timantit toivat väriä myös kenkien etupuoliin.

Re:fashionin ja Arctipsin kampanjasivulla (klik!) pääset ihastelemaan myös Veeran ja Jonnan tuunauksia, sekä äänestämään suosikkiasi. Äänestäneiden kesken arvotaan lämmin palkinto, sillä yksi äänestäneistä voittaa itselleen valitsemansa lapikasparin Arctipsin kattavasta valikoimasta.

n5 IMG_1347

 Omaa suosikkituunaustasi pääset äänestämään TÄSTÄ (klik!).

Mitä mieltä olette tuunauksestani? Hurmaavatko harmaat höyhenet ja hempeät timantit myös teidät?

c0

// As you may know, here in Finland the winters are cold and sometimes even freezing. Thanks to Re:fashion and Arctips’ cooperation, I was lucky to have my own pair of Arctips-shoes. These beautiful white shoes keep my toes warm during the winter. Me, Jonna and Veera got to style our Arctips-shoes and now you can vote for your favourite look here (click!). What do you think of the outcome?


Posted in muoti and tagged , , , by NOORA.