MAKUUHUONEEN MUODONMUUTOS : TÄTÄ HAETAAN

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Muutimme ensimmäiseen omaan kotiimme viime vuoden kesäkuussa. Varsinaista rempattavaa kodissamme ei ollut, vaan saimme kantaa tavarat suoraan sisälle kotiin, joka oli rempattu jo valmiiksi kovin meidän tyyliseksemme. Vain kaksi huonetta kokivat muodonmuutokset maalien ja tapettien osalta, vierashuone ja oma työhuoneeni. Jo heinäkuussa 2019 kirjoitin kuitenkin postauksen, jossa pähkäilin josko myös makkarille olisi sittenkin tarvinnut tehdä jotakin.

Ja viimeistään nyt, vuotta myöhemmin, olen ehdottomasti sitä mieltä, että pieni muodonmuutos on paikallaan.

Makuuhuoneen vastakkaiset seinät ovat haalean vaaleansiniset, enkä ole vielä vuodenkaan jälkeen kovin tykästynyt sävyyn. En vaikka yritinkin yhdistää ilmettä sinisin petivaattein. Sänky on uudehko, joten sitä ei tulla tässä muodonmuutoksessa vaihtamaan (vaikka uusi kaunis sängynpääty houkuttelisikin..), eikä sen paikkaakaan voi myöskään siirtää. Vastakkaisella seinällä on nimittäin tv seinätelineineen. Tv-tason siirsin tosin jo toisaalle tulevan mullistuksen alta. Sängyn yllä olevan seinähyllyn todennäköisesti siirrämme muualle ja tilalle tulee Deseniolta tilaamiani tauluja. Kollaasissa on pari sellaista, jotka yhtenäistäisivät värimaailmaa kauniisti koko kotiamme ajatellen. Suunnittelin nimittäin maalaavani sängynpäätyä vasten olevan seinän jollakin kauniilla okran sävyllä, säilyttäen samalla kuitenkin vastakkaisen seinän vaaleansinisyyden. Vasta käytäntö taitaa kuitenkin osoittaa, millainen sävypari tuo on livenä.

Kartellin valkoiset pötkylälipastot haluan säilyttää yöpöytinä, mutta haluan tuoda niiden rinnalle lisää puunsävyjä. Olen päätä pahkaa ihastunut Ikean Nordkisa-hyllyyn, jonka aion vaikka väkisin saada mahtumaan jonnekin. Mietin jopa sen asettamista ikkunan eteen. Valo pääsisi avoimesta hyllyköstä läpi. Pehmeää beigeä toivon myös verhoihin sekä koreihin, joihin voi ripustaa vaikkapa villasukkia roikkumaan. Naulakon haluaisinkin yhdistää osaksi tauluista muodostuvaa kollaasia.

Havainnollistan asioita paremmin aina nähdessäni ne visuaalisesti edessäni ja siksi tällaisten moodboardien tekeminen muutoksia ennen onkin minulle ominaista; niiden avulla pystyn myös paremmin kertomaan Matille, mitä minulla on suunnitelmissa. Nyt kun suunnitelmat ja ne tärkeimmät hankinnat alkavat hahmottua on aika ryhtyä toteuttamaan ideoita. Suunnaksi otetaan siis ensimmäiseksi maalikauppa, sävyn valitseminen tulee olemaan tämän pienen pintarempan tärkein juttu.

Mutta miltä vaikuttaa – saitteko kiinni ajatuksenjuoksustani? Kaikki kannustavat kommentit ovat tervetulleita, jotta saan miekkosenkin innostumaan maalikauppaan lähtemisestä.


Posted in sisustus and tagged by NOORA.