NORPAN SYKSYISET (JA ILMAISET!) TAMPERE-TÄRPIT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Tampere on alkanut saada kaunista, syksyistä kuorrutusta ylleen ja kotikaupungissani riittääkin nyt valtavasti kauniita paikkoja ihasteltavaksi. Enkä puhu nyt ravintoloista tai museoista, vaan niistä helmistä, jotka kannattaa ottaa suunnaksi silloin, kun jalassa on mukavat kengät, silmillä aurinkolasit ja kassissa kertakäyttösadetakki yllättävien sadekuurojen varalta. Ja ehei, en nyt puhu lenkkireiteistä, vaan sellaisista paikoista, joihin syksyä kannattaa rauhallisin mielin lähteä fiilistelemään. Myös kamera kannattaa napata kaulaan mukaan!

N O R P A N   S Y K S Y I S E T   T A M P E R E – T Ä R P I T :

FINLAYSON ART AREA: Paljastan heti alkuun, että en ole vielä tänä vuonna itsekään suunnannut paikan päälle kuvailemaan Finlaysonin alueen sisäpihoille tehtyä upeaa taidetta, mutta tarkoituksenani on vielä käydä taidetta ikuistamassa. Tässä lokaatiossa riittää visuaalista ihasteltavaa ja väriloistoa, ja voin vannoa, että paikalla on varmasti lähes poikkeuksetta aina joku muukin kuvaamassa.

TALLIPIHA: Tallipihan alue on kaunis vuoden ympäri, mutta ruska heittää sen ylle vielä tavattoman kaunista fiilistä lisää. Puodit ovat syksyisinkin auki, miljöö viihtyisä ja rauhallinen. Paikka onkin täydellinen niihin hetkiin, kun haluaa istahtaa puistonpenkille pois kaupungin hälinästä. Ohitsesi saattaa kopsutella heppa kärryineen ja taskunpohjalta löytyvät kolikot saattavat kadota mystisesti Suklaapuodin syövereihin.

RATINAN KAUPPAKESKUKSEN UUSI LEIKKIALUE: Mikäli suuntaat keskustaan pikkumurujen kanssa ja Pikku Kakkosen puisto on tapansa mukaisesti täynnä porukkaa, käykääpä kurkkaamassa miltä näyttää Ratinan Kauppakeskuksen yhteyteen rakennettu ulkoleikkialue. Ajelin puistoalueen ohi tällä viikolla juuri kauniin auringonlaskun aikaan enkä nyt ihan heti keksi täältä Tampereelta yhtä upeaan paikkaan rakennettua puistoa. Veikkaan, että lapset, sekä aikuiset, viihtyvät noissa maisemissa.


POOLO AARRELABEL /*saatu   TEKONAHKATAKKI ZARA
FARKUT H&M   VYÖ TOKMANNI   KENGÄT SO WHAT


HATANPÄÄN ARBORETUM: Entäpä jos pakkaisit karvaisen lenkkikaverisi autoon ja suuntaisit koiranulkoilutuslenkille Hatanpäälle? Me teimme toisinaan Eppu-koiramme kanssa niin ja spesiaalit lenkit kaupungissa tuntuivat olevan mieleen sekä ihmisille että uusia hajuja nuuskimaan päässeelle koiruudellemme. Arboretum on valtavan kaunis, aina, mutta kun ne valtavat puut kartanon kupeessa vaihtavat syksyasun ylleen, maisema on henkeäsalpaavan kaunis. Ja jos joku siellä pelailee vielä Pokémonia, tämä on the place to be!

TAMPEREEN PÄIVÄ 1.-4.10.2020: Pian lähestyvää Tampereen päivää vietetään tänä vuonna poikkeusolosuhteiden vuoksi ymmärrettävästi syistä pääosin verkossa. Vaikka esimerkiksi Kalamarkkinat on tältä vuodelta peruttu, verkosta löydät erilaista ohjelmaa esimerkiksi niin UROS Live-areenalta kuin Tampere Filharmonian salonkiorkesterin konsertistakin ja mikäli ne lenkkikengät ovat tuona viikonloppuna tiukasti jalassa, kannattaa kurkistaa Tampereen kotisivuilta reitti- ja rastivinkkejä. Oletko esimerkiksi käynyt jo Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella?

Kommenttiboksiin saa ja pitää jättää omia Tampere-vinkkejään; mielellään sellaisia, jotka eivät vaadi lompakon avaamista ja joissa pystyy helposti myös halutessaan välttämään tungosta ja säilyttämään turvavälejä. Syksyinen Tampere on aika ihana, vai mitä?

Ps. Kiitos syysnorppakuvista ystävälleni Iinalle; tutustuimme muuten Iinan kanssa vasta about kahdeksan vuotta sitten Helsingissä, vaikka kävimmekin samaan aikaan Tampereella lukiota. Vaikka Tampere pienehkö kaupunki onkin, kohtalo halusi selvästi johdattaa meidät yhteen vasta lukiovuosien jälkeen. Hauska kuitenkin ajatella, että olemme körötelleet Hämeenkatua peräkkäisissä penkkarirekoissa. ;)


Posted in muoti and tagged by NOORA.