MITÄ TEHDÄ KÄSIIN HAJOAVALLE VUITTON-VANHUKSELLE?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Tein pari vuotta sitten Zadaa-sovelluksen kautta second hand-löydön, joka sai sydämeni pamppailemaan ilosta. Monogram-kuosinen, pitkällä hihnalla varustettu vintage-Vuitton muutti luokseni sillä samalla silmänräpäyksellä, kun sen tuotteiden joukosta bongasin. Koska oma budjettini ei todennäköisesti tule koskaan sallimaan Vuittonin ostoa uutena heidän myymälästään, olin enemmän kuin innoissani siitä, että tämä löytö osui eteeni.

Olen laukun kolmas omistaja ja edeltäjäni oli hankkinut sen aitoja second hand-tuotteita myyvän Vestiairen kautta. Tallessa oli kuitti ja aitoustodistus, joten epäilyksiä laukun aitoudesta ei itselleni jäänyt. Hintakin oli äärimmäisen kohtuullinen ja myyjä kertoikin rehellisesti laukun tulevan tarvitsemaan lähiaikoina reilusti ehostusta. Minua elämää nähnyt laukku kuitenkin viehätti niin, että päätin ottaa sen osaksi laukkukokoelmaani.

Nyt ollaan kuitenkin tultu siihen pisteeseen, että laukkua ei enää voi käyttää ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Hihna oli jo laukun ostaessani osittain melko hapertunut ja käytön myötä kulumista on tapahtunut lisää. Hihna kaipaa siis näyttävää muodonmuutosta kokonaisuudessaan. Patinoituminen ei minua sen sijaan laukussa itsessään haittaa, mutta nyt se alkaa hajota niin käsiin, että käyttäminen heikentää sitä entisestään – ja hölmöä olisi jättää tällainen aarre pölyttymään kaappiin!

Rahallista arvoa ei näin väsähtäneellä laukkuaarteella tuskin enää ole, joten en koe korjausten vaikuttavan sen arvoon. Pääasia on, että saan laukun käyttöön. Mutta kysymys kuuluukin, miten ja missä laukku saisi uuden elämän? Kertokaa te!


Posted in muoti and tagged , by NOORA.