”NOORA, MITÄ SÄ OIKEIN TEET TYÖKSEKS?”

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kuulen tuon kysymyksen nykyään viikoittain, en ainoastaan seuraajiltani, vaan myös tuttaviltani, jotka ovat tippuneet kärryiltä töitteni suhteen. Analytiikka sen sijaan näyttää, että myös moni teistä etsii työkuvioistani infoa kirjoittamalla Googleen sanaparin ”noora näppilä työ”. Todellisuudessa vastaus tuohon kysymykseenhän on valtavan pitkä. Kokonaisuutena työni ovat muuttuneet parissa viime vuodessa melko kattavaksi paketiksi, jonka hallitseminen vaatii orjallista kalenterin seuraamista ja aikautalujen järjestelyä. Teen tällä hetkellä useampaa työtä ja arjen hallinta on toisinaan melkoista pallottelua ja paikasta toiseen juoksemista.

Mutta, nautin tästä kaikesta. Mistä kaikesta? No mäpä kerron!

Moni seuraajistani olettaa, että blogi on tällä hetkellä päätyöni. Todellisuus on kuitenkin toinen. Teen arkisin päivätyötä maanantaista perjantaihin koulutustani vastaavissa töissä. Eli täysin muuta kuin mitään mikä liittyisi somemaailmaan! Kahdeksasta neljään painan siis toimistolla duunia taloushallintoon liittyvässä toimessani. Aika, mikä päivätyöni ympärille jää, on sitä aikaa, johon upotan sitten muut duunini. Mutta kuinka pystyn esimerkiksi käymään Helsingissä niin usein päiväsaikaan? Käytän lomapäiviäni säästeliäästi ja monesti silloin, kun bongaat minut arkipäivänä blogireissuilta tai pr-tapahtumista, vietänkin tuolloin kesälomaa päivätyöstäni. Kuten sanoin, arkeni onnistuminen vaatii toisinaan melkoista säätämistä.

Toinen päätyöni on tällä hetkellä valokuvaaminen. Uskomatonta mutta totta, rakkaasta harrastuksestani on tullut minulle työ, ja oman nimen näkeminen isojen yritysten kuvamateriaalissa lämmittää joka kerta sydäntä aivan valtavasti. Tästä en oikeastaan koskaan osannut edes unelmoida! Teen kuvauksia viikoittain ja sen lisäksi, että toimitan kuvamateriaalia yrityksille, saatan myös olla vastuussa heidän sosiaalisesta mediastaan kuten Instagramista ja sen sisällön tuottamisesta. Monesti valokuvausduunit tuovatkin siis myös muuta mukavaa tullessaan. Näitä töitä rakastan, on huima etuoikeus päästä vastuuseen yrityksen Insta-feedin ilmeestä ja tuottaa sinne materiaalia. Toisinaan myös graafisen suunnittelun taitoni pääsevät käyttöön, kun saan toteuttaa myös muuta materiaalia yrityksille, kuten lehdistötiedote- tai kutsupohjia. Tämän lisäksi nautin myös valtavasti yksityisasiakkaille tekemistäni kuvauksista. Olen aina hymy korvissa, kun käsittelen hääkuvia tai kuvaan pienokaista, joka on juuri saapunut maailmaan.

Mutta entä sitten blogini? Blogi on minulle edelleen rakas harrastus, joka  toki kaupallisten yhteistöiden kautta tuottaa minulle lisäansioita. Sekin siis lasketaan työksi. Blogin aikataulutus on kuitenkin vain minun käsissäni, joten sen saa istumaan helposti osaksi arkeani. Aamuiset postaukset on ajastettuja, kommentteihin voin vastata silloin, kun ehdin ja kuvamateriaalia voi tuottaa blogia varten juuri silloin, kun itselle sopii. Julkaisutahti on minun käsissäni ja somekanaviani voin päivittää vaikkapa ruuhkabussissa. Bloggaaminen uppoaa palettiin siis näppärästi eikä vielä koskaan ole tuntunut velvollisuudelta tai rasitteelta. Siksi elämää ilman blogia on edes vaikea kuvitella. Vuorovaikutus kanssanne on minulle suuri motivaattori ja samalla tallennan itselleni virtuaalista päiväkirjaa elämästäni.

Tätä kaikkea minä siis teen tällä hetkellä. Elän unelmaani. Sen lisäksi olen avovaimo, tytär, sisko, täti, ystävä ja kaveri monelle. Nuo edellämainitut ovat niitä elämäni tärkeimpiä titteleitä. Arjenhallintaa, sitä tämän paletin hallitseminen vaatii. Toisinaan on muistettava levätä ja annettava aikaa ihan vain itselleen. Välillä on vain oltava, vaikka muistikortti olisi täynnä käsiteltävää materiaalia.

Huomenna ajattelin viettää juuri sellaisen päivän.


Ps. Kuvituksena postauksessa on kuvaamaani materiaalia Prime X Balmain-kuvauksista, joissa pääsin ottamaan upeista mimmeistä ja heidän lookeistaan kuvia – tämäkin yksi sellaisista keikoista, joista en osannut edes unelmoida! <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.