NORPAN ENERGIAVINKIT MÖRKÖPIMEYTEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Olemme saavuttaneet marraskuun puolen välin! Hurraa! Se tarkoittaa sitä, että voiton puolella ollaan ja pian tämä mörköpimeydellä kuorrutettu kuukausi jää taaksemme. Sen kunniaksi päätin listata ylös omat tsemppikeinoni selvitä siihen asti, kunnes joululaulut raikaavat ja se kutkuttavan ihana ensilumi leijailee lumivaipaksi pimeyden päälle.  Pimeys tuntuu olevan nyt kahvipöytäkeskustelujen vakioaihe ja toisen hermot se saa kireälle siinä missä toinen taas nauttii siitä yli kaiken. Itseäni pimeys ei haittaa tietoisesti, mutta huomaan tämän synkän vuodenajan vetävän energiatasoja tahtomattani nolliin. Siispä alla olevat keinot ovat olleet kovassa käytössä!

Tee asioita, joista pidät. Minä täytän vähäisen vapaa-aikani valokuvaamisella (..sen kaiken valoisan ajan siis, jota en istu työpöydän ääressä) ja huomaan saavani siitä valtavasti energiaa. Liikunnan suhteen annan itselleni armoa, enkä väkisin raahaa itseäni lenkkipolulle pimeyteen. Marraskuussa pieni venyttely- tai joogatuokio kotosalla kynttilän valossa tuntuu itselleni paremmalta ajatukselta.

Joulukauteen virittäytyminen. Olen päästä varpaisiin jouluihminen ja meillä tuon vuoden tärkeimmän juhlan fiilistely alkaa jo hyvissä ajoin. Glögikausi ja riisipuuroähkyt kuuluvat marraskuuhun, joululahjojen tekemisen ja hankkimisen aloitan hyvissä ajoin ja maistan läpi kahviloiden joulun kausikahvit yksi kerrallaan. Kausivaloja saa ripustella ikkunoihin ja kynttilöitä on hyvä ostaa kerralla isompi pakkaus varastoon. Marraskuun pimeys unohtuu viimeistään siinä vaiheessa, kun kiskaiset kaapin sähäkimmän jouluneuleen yllesi!


TAKKI PIECES   KENGÄT NLY SHOES   HOUSUT KATRI NISKANEN   KORVAKORUT MINE GÜNGÖR /*saatu   INARI-COLLEGE  KLODESIGN / IVALO (*tuote saatu Ivalo Ambassador-yhteistyön kautta)


Musiikki. Musiikki on minulle tärkeä osa elämää, yksi tärkeimmistä rentoutumiskeinoistani. Marraskuussa erilaiset joulukonsertit alkavat saapua kirkkoihin ja konserttisaleihin ja tapanani onkin edes yhtä tällaista käydä katsomassa ja kuuntelemassa. Mieli lepää kaunista musiikkia kuunnellessa.

Ystävien näkeminen. Minulla on kourallinen hyviä ystäviä. Heistä osaa näen to-del-la harvoin, mutta ystäviä heistä tekeekin juuri se, että juttu jatkuu pitkänkin tauon jälkeen siitä mihin se viimeksi jäi. Kumpikaan osapuoli ei katso pahalla sitä, että toisinaan yhteydenpito on heikolla tasolla kiireiden vuoksi; ystävyys kyllä säilyy siellä taustalla. Ja vaikka marraskuussa treffien suunnitteleminen ja aikatauluttaminen voikin olla työn takana, se kannattaa.

Kaikista näistä energiaa tuovista keinoista huolimatta, toisinaan unohdan ne tietoisesti ja annan itselleni luvan olla väsynyt. Joskus tekee mieli käpertyä sänkyyn peiton alle jo kahdeksan maissa ja on ihan ok, jos uni tuleekin saman tien. On ihan ok karsia kalenteristaan ylimääräiset menot, ja viettää leffailta oman kultsin kainalossa. Ei aina tarvitse olla pirkkopirteä, kyllä välillä saa väsyttää. Marraskuu on erinomainen kuukausi nukkumiseen, et takuuvarmasti tarvitse edes pimennysverhoja.

Energiaa pimeyteen! <3


Posted in muoti and tagged by NOORA.