NORPAN NOPEA WOK

Jo pelkästään kalenteria vilkaisemalla kävi hyvin selvästi maanantaina ilmi, että tällä viikolla ruokakauppaan ei ehditä kuin korkeintaan kerran ja ruuanlaitolle jää kotona iltaisin vain muutama hetki aikaa. Siispä maanantaina kauppaan suunnatessani kipittelin sinne lista mukanani; kun arkiviikon ruuat suunnittelee jo etukäteen, hutiostoksilta vältytään ja kun kiireisten päivien jälkeen suuntaa nälkäisenä kotiin, kaapissa on jo ainakin raaka-aineet illan ateriaa varten valmiina. Huomaan tämän näkyvän myös kuitissa, jonka loppusumma pysyy maltillisempana kuin suunnatessani kauppaan ”mitä tänään syötäisiin”-meiningillä.

Yksi parhaista tämän viikon resepteistä oli tuttu ja turvallinen kanawokki, oma lempparini, jota sovelsin tällä kertaa käyttämällä kaappiin ”unohtuneet” nuudeliannospakkaukset mausteseoksineen osana wokkiani.


Valmistusaika: n. 20 min

Laita nuudelit kiehumaan. Kanawokkiin sopii erinomaisesti nuudeli kuin nuudeli, joten wokissa kannattaa hyödyntää esimerkiksi nuudeliannospakkauksia. Säästä myös mukana tulleet maustepussit! Niillä maustat näppärästi valmiin wokin. Paista pannulla kanasuikaleet ja lisää joukkoon esimerkiksi Apetit Tuorekset Perhewok-kasvissekoitus. Toki suosin tuoreita kasviksia vihannesosastolta, mutta kun aikaa on vähän, turvaudun usein näihin tuoreisiin kasvissekoituksiin. Kun nuudelit ovat kiehuneet, valuta ne ja kaada wokin joukkoon. Mausta nuudeli mausteseoksella ja sekoita hyvin.

Käytin kahden hengen kahden päivän wokkiin kolme levyä nuudeleita, 450 g kanasuikaleita ja yhden pakkauksen Tuoreksia.

Olisi hauska kuulla, mikä on sinun vakkarisafkasi silloin, kun ruuanlaittoon jää vähän aikaa?


Posted in and tagged by NOORA.