JUHANNUS 2018

HAALARI  ESMARA BY HEIDI KLUM / LIDL (*saatu)

Eletään juhannusta 2013. Olemme äitini kanssa tulleet katsomaan vaariani sairaalaan juhannusaaton aamuna. Toimme mukanamme rasiallisen mansikoita. Istun vaarin vieressä sängyn laidalla. Sairaalasängyn vieressä olevalla pöydällä on radio, joka soittaa haitarimusiikkia. Vaarin jalka heiluu musiikin tahtiin.

Eletään juhannusta 2009. Olemme Matin kanssa kahdestaan mökillä viettämässä juhannusta, joka on ensimmäinen yhteisemme. Olen kuluneella viikolla heittänyt vitsillä, että Tampereella on tapana, että pariskunnat vaihtavat keskenään juhannuslahjoja. Matti ei tokikaan ole uskonut minua, mutta on kuitenkin hankkinut minulle juhannuslahjan. Rasiasta paljastuu kaunis koru.

Eletään juhannusta 2014. Olen päättänyt jäädä Epun kanssa kaupunkiin viettämään juhannusta, kun Matti on suunnannut maalle töihin. Kaupunki on autio. Kadut ovat tyhjiä, eikä iltalenkillä tule ketään vastaan. Sade on kastellut maan ja pysähdyn keskelle autotietä ottamaan Epusta kuvaa. Auringonlasku on parhaimmillaan ja kuvaan tallentuu Epun silhuetti. Muistan tuolloin miettineeni, että kaupunkijuhannus ei ole ollenkaan hassumpi juttu.

Eletään juhannusta 2015. Olemme juuri ajelemassa kotiin Matin synnyinseuduilta, kun äitini soittaa ja kertoo, että lapsuuteni kesänviettomaisemissa sytytettäisiin illalla kokko. Keskikesän roihu on parhaimmillaan, kun kaarramme paikalle. Seison toppatakissa Näsijärven rannassa ja mietin kaikkia niitä lapsuuden juhannuksia, jotka samalla paikalla vietettiin.

Eletään juhannusta 2018. Juhannus ilman Eppua, ensimmäinen juhannus ilman aikataulutettuja suunnitelmia. Olemme lomalla ja annamme fiiliksen viedä. Se vie meidät ainakin aattona maalle uusia juhannusmuistoja luomaan.

Taianomaista juhannusta kaikille!


Posted in and tagged by NOORA.