MAAJUSSILLENI

Ihana, rakas maajussini yllätti minut eilen käväisemällä kesken peltotöiden kotona. Sunnuntaipäiväni sai siis erinomaisen lopun, kun sain käpertyä oman kullervon kainaloon katsomaan jääkiekkoa. Maajussin morsiamena olen tottunut siihen, että saatan olla keväisin ja syksyisin pitkiäkin pätkiä yksin kotona, mutta nyt, kun on ensimmäinen keväämme ilman Eppua ja koti tuntuu edelleen niin kovin hiljaiselta ja tyhjältä, on pakko myöntää, että tämä yllätysvisiitti lämmitti mieltä kovasti. Viihdyn yksin, mutta aika nopeasti alan aina kaivata höpöttelykaveria.

Peltohommat eivät suinkaan ole vielä purkissa, joten heräsin aamulla aikaisin tekemään maajussilleni tsemppiaamupalaa. Lopputulos oli niin herkullinen, että saatoin nakertaa siitä itsekin hieman. Laitetaanpa siis maanantaimunakkaan ohje jakoon, jos joku muukin kaipaa välillä vaihtelua puurojen ja smoothieiden rinnalle.

Laita pannu lämpiämään liedelle. Sekoita yhteen neljä kananmunaa, n. 4 rkl maitoa, hieman juoksevaa rasvaa sekä pippuria ja suolaa. Kaada hyytymään pannulle. Valuta ja huuhtele papumix (itse käytin GoGreenin luomupapuja) ja kaada ne tasaisesti munakkaan päälle. Ripottele päälle hieman raastettua parmesanjuustoa ja muutama rosmariinin oksa. Anna hyytyä rauhassa ja kippaa lautaselle. Siivuta päälle vielä avokadoa.

Tämän aamiaisen jälkeen jaksaa istua traktorissa taatusti pitkänkin päivän. Toivottelen myötätuulta ja sopivan aurinkoisia ilmoja kaikille peltohommissa ahertaville – pidän peukut pystyssä, että kylvöhommat sujuvat kaikkialla mallikkaasti!


Posted in and tagged by NOORA.