JOS ET SUUNTAA TÄNÄÄN VAPPUHULINOIHIN..

.. ota sen sijaan suunnaksi lähin kirjakauppa.

Luin nimittäin kahdessa päivässä kirjan, joka vei niin mukanaan, että haluan jakaa lukuvinkin myös teidän kanssanne. Ostin tämän kirjan täysin ex tempore-fiiliksillä Helsingin Rautatieasemalta myyjän suosituksesta, mutta en muista koska viimeksi junamatka Helsingistä Tampereelle olisi sujahtanut ohi niin nopeasti. Uppouduin täysin kirjan juoneen! Jos joku siis kaipaa vielä ajankulua vappuunsa, käyhän hankkimassa tämä kirja vappukaveriksesi; Jessie Burtonin Nukkekaappi on nimittäin lumoavan vangitseva.

Nukkekaappi sijoittuu Amsterdamiin, vuoteen 1686, kun nuori aviovaimo Petronella koputtaa uuden kotitalonsa ovea. Häntä ei kuitenkaan ota vastaan hänen tuore aviomiehensä, vaan miehen sisko ja kaksi palvelijaa. Ilmapiiri on kolkko, häiritsevän kummallinen ja saadessaan mieheltään häälahjaksi nukkekaapin, talon, joka pienoiskoossa muistuttaa täysin heidän kotiaan, alkaa tapahtua kummia. Miniatyyritaloon on toki hankittava huonekaluja, mutta miniatyyritaiteilijalta tehdyt tilaukset sisältävät saapuessaan myös hämmentäviä yksityiskohtia. Ikään kuin nukkemestari yrittäisi kertoa Petronellalle jotakin, kenties jopa varoittaa jostakin..

Mikäli lukeminen ei kuitenkaan innosta, samainen tarina löytyy myös Yle Areenasta kolmiosaisena minisarjana. Itse halusin lukea kirjan ensin, ja nyt ensimmäisen jakson nähtyäni, on valitettavasti todettava, että täysin samanlaisena ei kirjan tunnelmaa ole saatu tallennettua filmille. Jos en olisi lukenut kirjaa ensin, olisin kuitenkin varmasti sarjan lumoissa. Laittakaahan siis teos lukulistalle tai Yle Areena pyörimään.

Kiitos vielä Roosalle postausta varten lainaamistani Amsterdam-kuvista. Roosa suuntasi viime syksynä häämatkalle Amsterdamiin ja kertoi rakastuneensa kaupunkiin täysin! Nämä kuvat nähtyäni olen melko varma siitä, että joskus lähitulevaisuudessa haluan itsekin vierailla tässä tulppaanien ja kiehtovan arkkitehtuurin sävyttämässä kaupungissa.

Vangitsevia lukuhetkiä vappuusi!


Posted in and tagged , by NOORA.