BULEVARDILLA MUUMIMEKOSSA

P1074981 P1074989


TUNIKA IVANA HELSINKI    FARKUT ZARA


P1074994

On tässä nuutuneessa olossa ollut hyvätkin puolensa. Energiaa ei työpäivien jälkeen ole ollut jäljellä, ja olen vihdoinkin malttanut lepäillä sohvan pohjalla joululahjakirjojen kanssa. Kirjan lukeminen on minulle yksi ainoista tavoista keskittyä edes hetkeksi vain yhteen asiaan kerralla. Lukiessani unohdan tyhjentämättömän tiskikoneen, ensi viikolla odottavat deadlinet ja muut velvoitteet. Välillä tekee hyvää tyhjätä pää (olisipa se tämän räkätaudin kannalta mahdollista – yksi nenän, poskionteloiden ja korvien tyhjennys ylimääräisestä tavarasta, kiitos!) ja kuljeskella hetki vaikkapa pitkin Bulevardia.

Matti osti minulle lahjaksi Tove Janssonin tuntemattomampaa tuontantoa, jota on koottu kansien väliin Bulevardi-teokseksi. Tämä on täydellistä flunssalukemista. Jos silmäluomia alkaakin jo painaa muutaman sivun jälkeen, hätä ei ole tämännäköinen. Kokoelmaan on koottu novelleja ja esseitä, jotka sopivat pituudeltaan vaikkapa lyhyiksi aikuisten iltasaduiksi ennen nukkumaanmenoa. Kaiken kukkuraksi kaunis teos on kuvitettu Janssonin alkuperäiskuvituksilla ja muulla harvinaisella kuva-aineistolla. Samalla nojatuolimatkailukin on mahdollista. Useat kokoelman palasista sijoittuvat nimittäin Eurooppaan, muun muassa yhteen Toven lempikaupungeista, Pariisiin.

Käännä sivua ja tutustu Toveen, häneen, joka toki loi sydämelliset Muumihahmot, mutta myös paljon muuta. Ja vaikka Muumien maailmassa ei tässä kirjassa liikutakaan, eritoten Ivanan Tuuti-tunikassa sen lukeminen lämmitti kovasti sydäntä.

Mikä kirja juuri sinulla on nyt kesken?

P1074982P1075002 P1074978 P1075000


Posted in and tagged , by NOORA.