JOULUJUONIJAT NORPPA & EPI

PB049280 PB049282

Matti saattaa olla vähän sitä mieltä, että vielä ei ole joulun aika. Tai jouluilun aika. Olen ihan samaa mieltä, mutta jotain piristystä on kotiinkin tämän pimeyden ja synkkyyden keskelle keksittävä. Kynttilät luovat tunnelmaa ja kausivalot on viritetty paikoilleen, mutta pienen pieni ripaus punaista ei ole ikinä sisustuksessa pahitteeksi. Väriläiskät tuovat iloa elämääni!

Eppu on jouluilujuonissani mukana. Kerroin Matille muun muassa laittavani punaisen viltin sohvalle Epun pehmikkeeksi, koska muun värisiä vilttejä ei nyt vaan sattunut Ikeasta löytymään (..yeah, right) ja eilen kiikutin kotiin kaksi kerrassaan suloista kuppia. Epulle tietysti.

PB049301PB049287 PB049290

”Koira ei kyllä taida ymmärtää, että joulu on tulossa, vaikka sen vesikipossa olisikin joulupupun kuva”, totesi miekkoseni ostokseni nähtyään.

Mutta sen verran kovalla tarmolla tuo pörriäinen heti eilen ahmi ruokaansa, että kyllä taisivat kipot olla mieluisat. Ja vaivihkaa ne toivat ihan pikkuisen lisää joulua kotiin.

Myönnän, että Epille on aivan se ja sama mistä se ruokansa hotkii, mutta ovathan nuo nyt suloiset. Ne löytyivät tosiaan H&M Homen lastenosastolta, ja olen melko varma siitä, että noista kipoista ruuat häviävät pikkuisten suihin myös vauhdilla. Muistan omasta lapsuudestani, että rakastin lautasia, joissa oli jokin kuva pohjassa. Ruokaa lusikoidessa oli aina hauska samalla seurailla, kuinka kuva paljastui pohjalta esiin.

Eppu tuskin miettii sitä, milloin pipareita ahmiva mäyrä kurkistaa koirannappuloiden alta, mutta kivat ne ovat joka tapauksessa.


Posted in and tagged , , by NOORA.