MITÄ OPIN POLTTAREIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ

unnamed4

Pistetäänpä Roosan polttarit pakettiin! Polttareiden järjestäminen oli todella opettavainen kokemus. En ole Roosan kaaso, mutta olin kaasojen ohella yksi polttareiden järjestäjistä ja tehtäviini kuului (sen alpakan ja asun lisäksi) lukuisia käytännönasioita, ideointia ja järjestelyä. Siksi päätinkin kirjata ylös muutaman asian, jotka polttareita järjestäessä kannattaa ottaa huomioon – simppeleitä juttuja, jotka saattavat unohtua, kun polttareita alkaa innoissaan järjestää! Ehkäpä tästä pienestä listauksesta on apua kaasolle, jolla ainutlaatuisen päivän järjestäminen tulevalle morsiamelle on vielä edessä.

nimetön – Kopio (3)Suomen kesä on lyhyt. Jos haluat varata jonkin lokaation tai tietyn paikan polttariseurueelle juuri sesonkiajalle, sinun pitää olla kärppänä liikenteessä. Kun hyppäsin suunnittelutiimiin mukaan huhtikuun lopulla ja aloin metsästää seurueellemme viihtyisää mökkiä, jossa voisimme viettää iltaa, vaihtoehdot olivat vähissä tai niitä ei ollut lainkaan. Älä jätä siis asioiden hoitamista viime tippaan! Mökkien ja tilojen lisäksi myös erilaisten aktiviteettien varaaminen kannattaa tehdä ajoissa.

flowpark

nimetön – Kopio (2)Paikassa X olisi kivaa tekemistä ja siitä voisimme suunnata paikkaan Y ja kiertää sitten vielä X:n kautta kohti paikkaa Z! Jep, kuulostaa kivalta. Siirtymät kannattaa ottaa kuitenkin huomioon suunnitelmia tehdessä. Onko osa seurueesta liikenteessä autolla vai varaatteko suosiolla limusiinikyydin tai pikkubussin kuljettamaan teitä paikasta toiseen? Pitkien välimatkojen taittaminen bussilla voi saada tuskanhien seurueen otsalle ja polttareiden järjestäjien ei kannata luottaa siihen, että välimatkojen taittaminen hoituu itsestään. Päivää on paljon mukavampi viettää, kun tällaiset asiat on jo etukäteen sovittu.

nimetön – KopioKaikkein tärkeintä on muistaa se, kenelle olet polttareita järjestämässä. Jos morsian inhoaa erilaisia kauneushoitoja tai korkeita paikkoja, niin ehkäpä tuollaiset aktiviteetit kannattaa suosiolla unohtaa. Vaikka sitten itse pitäisitkin niistä. Mieti mistä hän pitää, onko hän joskus puhunut sinulle, että haluaisi käydä jossain, mikä on hänen lempiruokaansa, mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä. Morsiamen näköisten polttareiden järjestämiseen kannattaa kysyä vinkkejä myös koko polttariseurueelta ja morsiamen läheisiltä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että aikatauluja ja ideoita kannattaa aluksi pallotella pienemmän porukan kesken, mutta myös muuta seuruetta pitää kuunnella. Ehkä joku tietääkin jonkin hauskan yksityiskohdan morsiamesta, jonka ympärille saadaan kivaa ohjelmaa järjestettyä!

Morsiamesta täytyy toki pitää huolta myös koko päivän ajan ja huolehtia siitä, että sankaritar nauttii olostaan ja kaikki on hyvin. Tämä on hänen päivänsä.

flowpark


Postauksen kuvat on otettu Varalan Flowparkista, jonne kiikutimme Roosan silmät sidottuina heti ensimmäiseksi lauantaiaamuna. Tälläkin aktiviteetilla oli tarinansa; Roosa on pienestä pitäen kiipeillyt puihin (muun muassa aina suuttuessaan :D), ja toimintasankarit Lara Croft ja Indiana Jones olivat pikku-Roosan idoleita. Kaiken kukkuraksi hän oli suunnitellut reissua Flowparkiin jo kauan. Siellä se kiersi onnellisena hymy huulilla radalta toiselle ja silmin nähden nautti aamupäivästään!


nimetönValitettava tosiasia on se, että polttareiden järjestäminen maksaa yleensä ainakin jonkin verran. Budjetissa pysyminen voi aiheuttaa järjestäjille harmaita hiuksia ja pienetkin muutokset ohjelmassa saattavat heiluttaa suuntaan tai toiseen rahalipasta. Aina kannattaa budjettiin jättää siis hieman extraa edes muutaman kympin verran. Jos ylimääräistä jää, voitte käyttää rahat vaikkapa polttarikansion kokoamiseen.

nimetön – Kopio (4)Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Puolet seurueesta saattaakin sairastua vatsatautiin juuri ennen polttareita tai jäätävä kesämyrsky pistää puutarhajuhlat uusiksi. Kannattaa siis varautua ainakin henkisesti yllätyksiin. Päivä ei välttämättä ole pilalla jos ulkona riehuu ukkosmyrsky, mutta jonkinlainen plan B on hyvä olla olemassa. Meidän suunnitelmamme olisivat vesittyneet täysin jos olisi ollut huono ilma. Onneksi aurinko paistoi – se suunnitelma B oli nimittäin pahasti työn alla vielä polttareita edeltävänä iltanakin..

Ja tärkein asia vielä! Nauti siitä suuresta kunniasta, että saat järjestää ystävällesi ainutlaatuisen päivän, jonka hän tulee muistamaan koko loppuelämänsä ajan. <3


Posted in and tagged , , by NOORA.