HEDELMÄISEN HERKULLINEN TOPPI

P6103905 P6103883 P6103871

Ompelukoneeni surisee nykyään päivittäin. Kanta-asiakaskortti Eurokankaaseen olisi pian tarpeen ja työhuoneessani on käynnissä melkoinen kaaos; maalaus- ja valokuvaustarvikkeiden lisäksi erinäiset kangaskasat ovat alkaneet uhkaavasti valloittaa jo jopa lattiapinta-alaa. Homma pitää ottaa haltuun pian – josko viikonloppuna tarttuisi toimeen ja siivoaisi kaapeista tilaa harrastustarvikkeille..

Ompeluinnostus on alkanut näkyä myös täällä blogin puolella. Blogi alkaa pian muistuttaa yläasteen kässätuntien oppikirjaa ja yritänkin nyt vastaisuudessa malttaa mieleni ja esitellä valmistuneita vaatteita lähinnä vaan asukuvien yhteydessä. Tämä ananastoppi sai kuitenkin eilen Instagramissa niin lämpimän vastaanoton, että helppo kesätoppiohje on suorastaan pakko jakaa kanssanne!

P6103897 P6103872 P6103907

Käytin toppiini itseasiassa samaa puseron kaavaa, jota käytin mekkoani tehdessä – kavensin sitä vain hieman leveydeltään ja lyhensin helmasta. Kaavojen tekeminen ei ole vahvuuteni, mutta niiden soveltaminen yhteen käy jo melko näppärästi ja tässä hommassahan vain mielikuvitus on rajana. Välillä puretaan ja pärrätään ärräpäitä, mutta hetken päästä ihastellaankin jo onnistumista peilin edessä.

Tähän toppiin idea lennähti päähäni kesätuulten mukana. Ommeltuani topin etu- ja takakappaleen yhteen, surautin ompelukoneella kujan kuminauhalle alareunaan sekä suikaleet, joista väkersin nätit rusetit olkapäille. Koko hommaan kului vajaa tunti ja hedelmäinen lopputulos on ollut päälläni jo useampia kertoja.

Ja tiedättekö, mikä on parasta? Ompeleminen on osoittautunut harrastukseksi, jota tehdessä ei ehdi ajatella mitään muuta. Ei ehdi stressata tai murehtia, kun vaatteen tekemiseen keskittyy niin sataprosenttisesti. Ompelukone onkin yksi parhaista sijoituksistani ikinä.

P6103887 P6103912 P6103877

Hedelmäisen herkullista päivää!


Posted in and tagged by NOORA.