PALA KAKKUA

P6043609 P6043616 P6043637

Iskikö viikonlopun aikana kakkuähky? Meillä oli harvinainen startti kesäkuulle, sillä kummankaan suvussa tai lähipiirissä ei tälle keväälle osunut lainkaan valmistujaisjuhlia. Valmistujaiset ja yo-juhlat ovat aina niin kovin ihana startti kesälle, että jäin oikein kaipaamaan sitä, että olisin saanut käydä ostamassa kukkakaupan kauneimman ruusun ja lusikoida ääntä kohti ainakin pari palaa kakkua. Juhlattomuus johti lopulta siihen, että päätin tehdä illaksi kakun.

Tämä olkoon kesäkakku kesäkuun kunniaksi.

P6043641 P6043629 P6043643

Uskallan veikata, että tämä trendikakku on kesäjuhlien katseenvangitsija vielä monen monissa juhlissa. Kaksi levyä vesimelonia viipaloidaan nimittäin aluksi neljään osaan ja kakkua aletaan koota oikean täytekakun tavoin. Minä laitoin kermavaahdon korvikkeeksi väliin maitorahkaa ja päälle viipaloin pari kiwi-hedelmää. Joukkoon mahtui myös muutama viipaloitu mansikka ja pensasmustikoita ripottelin sinne tänne sekä kakun päälle että välistä pursuavaan maitorahkaan. Cashew-pähkinät sopivat nekin hyvin koristeiksi ja pisteeksi i:n päälle taitoin kakkuuni muutaman mintunlehden. Kun kakun on jo tekovaiheessa viipaloinut neljään osaan, sen ”leikkaaminenkin” käy äärimmäisen helposti.

Kakusta tuli kaunis ja oi-niin-kovin-raikas-ja-herkullinen! Matti pyöritteli vähän silmiään seuratessaan touhujani, mutta niin vaan maittoi treenin päälle myös Matille tämä jälkkäri.

Kesäpöydän kuningatar, vai mitä?

Herkullista sunnuntai-iltaa! <3

P6043623


Posted in and tagged by NOORA.