KIHLALAHJA KAHDEN VUODEN VIIVEELLÄ

IMG_5164 IMG_5156

Kun menimme kihloihin kaksi vuotta sitten (joko siitäkin muka on kaksi vuotta vierähtänyt?!) yhteiseloa oli takana jo kuusi vuotta. Rakas lähipiirimme kartutti kihlajaisissa kuitenkin hieman säästöpossuamme ja päätimme tuolloin, että kassalla tehdään sitten pieniä hankintoja sitä mukaa, kun tarpeita havaitaan. Koska yhteisten vuosien aikana kaikki tarpeellinen oli jo ehditty hankkia, emme osanneet esittää tiettyjä kihlalahjatoiveita. Sanomattakin on selvää, että useammalle kahvinkeittimelle tai leivänpaahtimelle ei ole tarvetta.

Mutta pari viikkoa sitten kassalle tuli käyttöä, kun päätimme hankkia kodinkoneen, jota meiltä ei vielä löytynyt. Fiksuna tyttönä ostin nimittäin Matille Helsingin reissultani tuliaisiksi Starbucks-kahvia. Papuina. Kukapa sitä nyt pitkän päivän jälkeen tulee miettineeksi, että milläköhän keinolla nämä pavut nyt sitten jauhetaan kahviksi. Toisin sanoen kannoin reissutuliaisena kotiin dilemman, kun kahvihammasta kolotti, mutta kahvin keittäminen ei kuitenkaan onnistunut.

IMG_5154 IMG_5157 IMG_5159

Koska molemmat lipitämme useamman kupin kahvia päivässä ja tykkäämme testailla erilaisia kahvilaatuja ja -makuja, päätimme hankkia kotiin kahvimyllyn. Ja pian pavut olivatkin puruina! Kartoitimme hieman erilaisia vaihtoehtoja ja päädyimme lopulta suuntaamaan nokkamme kohti Tokmannia. Olimme varautuneet siihen, että tähän kihlalahjaan saattaisi kulua pitkäkin penni, mutta mitä vielä, Butler-kahvimylly löytyi hyllyltä alle 16 eurolla.

Olimme aluksi hieman epäluuloisia sen suhteen, olisiko pavuista jauhettu kahvi nyt sitten muka paljonkin parempaa. Onhan se. Paljonkin parempaa. Jo pelkästään jauhetuista pavuista syntyvä kahvin tuoksu on aivan oma juttunsa. Aamukahvi onkin noussut nyt aivan uudelle levelille.

Jos joku vielä pähkäilee valmistujaislahjaideoiden kanssa, tästä kannattaa napata vinkki talteen – pakkaa sellofaaniin kahvipapupussukka, kahvimylly ja vaikkapa jokin hyvä kirja! Täydellinen kesähetki on tällä setillä taattu luku-urakkansa päättäneelle.

Mutta nyt, vielä yksi kuppi aamukahvia ja kohti uutta päivää.

IMG_5161 IMG_5158


Posted in and tagged , by NOORA.