HYVÄÄ LÄHELTÄ

IMG_5039 IMG_5033 IMG_5041 IMG_5042

Olen ajanut lukuisia kertoja elämäni aikana siitä ohi. Viisi kilometriä kaupungin keskustasta sijaitsevan vanhan maamies- ja emäntäkoulun tunnistaa jo kauempaa – tien laidalla laiduntavat lehmät vilkuttelevat jo kaukaa ohikulkijoille! Ahlmanin historia juontaa juurensa siis jo sadan vuoden taakse, mutta  nykyäänkin tuo ammatti- ja aikuisopisto järjestää erilaisia, muun muassa maatalouteen liittyviä koulutuksia. Kyseessä on siis tuttu paikka ja maamerkki. En kuitenkaan koskaan aikaisemmin ollut piipahtanut Ahlmanin tilapuodissa.

Vierailuni seurauksena kannoin kotiin niin herkullisen kassillisen lähiruokaa, että ensimmäinen käyntini ei taatusti jäänyt viimeiseksi. Näyttäisipä ostoskassin sisältö aina tältä.

IMG_5045 IMG_5037 IMG_5034 IMG_5047IMG_5049

Tilapuodista löytyy kattava ja vaihtuva valikoima erilaisia tuotteita. Sekä tilapuodin että kahvilan tuotteet on valmistettu Ahlmanin koululla ja tilalla tai lähiympäristössä. Paikallisuus on siis vahvasti läsnä. Elintarvikkeiden lisäksi valikoimassa on muun muassa valmiita  leivonnaisia ja käsitöitä ja toki paikan päällä voi piipahtaa ihan vain juomassa kupposen kahvia kauniissa ympäristössä.

Meiltä Ahlmanille ajaa kymmenisen minuuttia ja siinä on kieltämättä oma fiiliksensä, kun kotiin kantaakin lähitilalla juuri hetki sitten leivotun lämpimän leivän tai maitotuotteita, jotka on valmistettu maatiaiskarjan aidosta alkuperäismaidosta. Ahlmanin juustomestarin kahden kuukauden ajan kypsyttelemä Gabriel-kermajuusto suorastaan sulaa suuhun ja puolukkajogurttia voisi lusikoida kitusiinsa purkki toisensa jälkeen. En edes ehtinyt kuvata ostamiani sämpylöitä ennen kun ne oli jo syöty. Niin hyvää!

IMG_5048 IMG_5035 IMG_5050

Huomatkaa polvellani nököttävät pienet karvaiset tassut. Eppu ei yleensä norkoile pöydän alla muiden syödessä, mutta tästä herkkukassista sekin toivoi pääsevänsä edes murusten kautta osalliseksi. Kermajuustoa ja jogurttiakin olisi kuulemma vähän voinut maistaa.

Ikävä kyllä pöydän reunalta ei tippunut murun murua pörriäisen suuhun.


Ahlmanin tilapuoti
Hallilantie 24,
33820 Tampere
Avoinna: ma-pe 9.00-17.30Posted in and tagged , , by NOORA.