MUUMIMUKIMANIAA MANSESSA

IMG_4989IMG_4982 IMG_4983 IMG_4985

Harvemmin tulee tiistaiaamuna ennen kahdeksaa seistyä keskustassa odottamassa Tampere-talon ovien avautumista. Aamulla jonossa seistiin kuitenkin miltei tunnin verran muumifanien keskellä, kun kaikki halusivat päästä käsiksi huikean hienoon tulevaisuuden keräilyharvinaisuuteen, joka tuli yksinoikeudella tiistaina myyntiin klo 8.00 Tampere-talon Shopiin. Jonosta löytyi onneksi samanhenkistä höpöttelyseuraa ja tunti kiisi ohi nopeasti omaa mukia odotellessa.

Ja siinä se nyt on. Kaikkien aikojen ensimmäinen Muumi-taidemuki.

IMG_4988 IMG_4991 IMG_4979 IMG_4980

Mukin akvarellityössä seikkailee Toven herkkä kädenjälki ja muki onkin ehdottomasti yksi kauneimmista kokoelmani muumimukeista. Kaunis kuvitus on tuttu Taikurin hattu-kirjan kannesta vuodelta 1950 ja alkuperäispiirros on alkuperäistä kunnioittaen tuotu mukiin mahdollisimman tarkasti sellaisenaan. Ihastuttavien muumihahmojen joukosta löytyy paljon tuttuja Muumipapasta Tiuhtiin ja Viuhtiin ja muki juhlistaakin upealla tavalla  uutta Muumimuseota ja rakastettuja muumihahmoja.

Muumimuseo avaa Tampere-talossa ovensa 17.6.2017 ja voitte olla varmoja siitä, että minä ja Museokorttini kiidämme paikalle ensimmäisten joukossa. Mutta nyt asettelen uuden aarteeni astiakaapin parhaimmalle paikalle. Ja ehei, tätä kokoelman helmeä ei käytetä!

IMG_4992 IMG_4990 IMG_4986


Posted in and tagged , , by NOORA.