ELÄINTEN SALATUT ELÄMÄT

P4230568 P4230548 P4230557

Meillä luetaan paljon. Kirjapinoja löytyy sieltä ja täältä ja etenkin työhuoneessa pelkään saavani aikaan dominoefektisen kirjakatastrofin kaatamalla kirjakasoja. Mutta lukeminen, oih, se on parasta. Minulle se on yksi parhaista tavoista päästä pois hektisen arjen pyörityksestä. Ehdin lomailla harvoin, mutta hyvän kirjan lukeminen on kuin pieni lomamatka toisaalle. Varsinkin, kun kirjan kanssa kaivautuu viltin alle sohvanpohjalle, nappaa viereensä vielä vähän naposteltavaa ja huomaa parin tunnin kuluttua, että tarina on vienyt täysin mukanaan.

Olimme Matin kanssa tänään hyvin samoilla aaltopituuksilla. Hän oli arvannut heti, kun lähdin iskän kanssa asioille, että tuon mukanani hänelle Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi uutta luettavaa. Niinpä Matti oli yhdessä Epun kanssa käynyt hakemassa minulle päivälenkin varrelta ruusun. Ihanan romanttisia tällaiset vanhat perinteet!

P4230577 P4230566 P4230573

Ostin Matille kirjan, josta olin itsekin pitkään haaveillut. Peter Wohllebenin Eläinten salattu elämä on ollut must read-listallani jo tovin, sillä samaisen kirjailijan aiempi teos on yksi parhaista lukemistani kirjoista. Eläinten salatussa elämässä metsänhoitaja ja menestyskirjailija kertoo huikaisevan yksityiskohtaisia seikkoja eläinten sielunelämästä ja tunteista. Tämän kirjan lukemisen jälkeen ei kuulemani mukaan enää koskaan ajattele eläimistä samalla tavalla kuin ennen. Jännityksellä odotan mitä kirja pitääkään sisällään. Matti on istunut samalla paikalla nojatuolissa jo parisen tuntia kirja kädessään, joten uskoisin, että hyppysissä on nyt melkoinen aarre. Oletteko te jo lukeneet tämän kirjan tai Wohllebenin teoksen Puiden salattu elämä?

Minä ihastelen hurmaavan punaista ruusuani ja suuntaan katseen uuteen viikkoon hymyillen. Kiireinen viikko tulossa, joka pitää sisällään pitkästä aikaa myös reissupäivän Helsinkiin. Taidan kuitenkin hetkeksi nyt uppoutua toiseen uutukaiseen, jonka sain kirjaostokseni kylkiäisenä Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi Suomalaisesta kirjakaupasta. Nyt ilta jatkuu siis Elovena-tytön parissa.

Minkä kirjan parissa sinä olet viimeksi lähtenyt mielikuvitusmatkalle?

P4230585 P4230553


Posted in and tagged by NOORA.