TAKAISIN YLÄASTEEN KÖKSÄNTUNNILLE

P4051592

Tämä oli minun bravuurini. Muistan kuinka leivoin teeleipiä kerta toisensa jälkeen yläasteikäisenä ja olin niin ylpeä lopputuloksesta. Röyhistelin rintaani ja mussutin tekelettä onnellinen hymy huulillani. Ruuanlaitto ei nimittäin ole koskaan oikein ollut se vahvin lajini, vasta parin viime vuoden aikana olen sitäkin ruvennut treenaamaan.

Mutta takaisin yläasteen köksäntunnille, missä jauhot pöllysivät, kastikkeet paloivat pohjaan ja tiskivuoroista yritettiin kaikin keinoin luistaa. Olisiko pieni flashback kotitaloustunnille paikallaan?

P4051606

Tehdääs hei pari teeleipää sunnuntaiaamiaiseksi.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Sekoita yhteen 2 dl kaurahiutaleita, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 1 tl suolaa. Lisää oliiviöljyä 2 rkl ja porkkanaraastetta n. 2 dl. Lisää 2 dl maitoa samalla taikinaa sekoitellen. Kaada pellille ja muotoile joko yhdeksi isoksi tai pariksi pienemmäksi leiväksi. Kypsyttele uunissa vartin verran. Leivän päälle voi ennen uuniin laittamista ripotella myös hieman juustoraastetta.

Teeleipä on nimensä mukaisesti parhaimmillaan teen kanssa herkuteltuna – oma suosikkini on tällä hetkellä Clipperin Organic Liquorice Refreshing Infusion.

P4051608 P4051583

Kuka on törmännyt tähän nostalgiseen reseptiin ennenkin?


Posted in and tagged by NOORA.