RUUSUJA SANNALLE

P2118402

”Olisi kiva kuulla mitä ja kuinka teillä syödään ja teettekö ruokaa kotona?”, tokaisi joku teistä kommenttiboksissa jokin aika sitten. Kommentti osui äärimmäisen hyvään saumaan, sillä viimeaikoina uunimme on ihan oikeasti ollut käytössä, olen haastanut itseäni ruuanlaitossa aivan uusilla tavoilla ja olen useammin kuin kerran lausahtanut ihan jopa ääneen, että ”tulipa tästä hyvää”.

Kaikki tämä on Sannan Ruokakassin syytä. Tai oikeastaan Sannan Ruokakassin ansiota.

P2118424 P2118412

Mainittakoon heti aluksi, että kyseessä ei ole blogiyhteistyö, vaan päätin kertoa teille Sannan Ruokakassista nyt, kun takana on jo useampi kuukausi Sannan asiakkaana. Meidän kotiovellemme toimitetaan joka toinen maanantai kahden henkilön pikakassi (50€), joka sisältää raaka-aineet kolmen eri illallisen valmistamiseen. Raaka-aineet ovat aina olleet tuoreita, liha ja kana ovat kotimaisia, ja yhtä unohtunutta sipulia lukuunottamatta, kassista on aina löytynyt kaikki tarvittavat ainekset. Tuolloinkin unohtunut sipuli muuten hyvitettiin seuraavassa laskussa, joten tälle asiakkaalle jäi unohduksesta pelkästään hyvä mieli. Edeltävällä viikolla ennen ruokakassin saapumista sähköpostiin on aina kilahtanut seuraavan viikon ohjeet, joissa kerrotaan mitä perusjuttuja (öljy, voi, riisi, tms.) kotoa tulisi löytyä valmiina ja alustavasta toimitusajasta lähetetään hyvissä ajoin tekstiviesti, jotta kassin saapuessa osaa olla maanantaina oikeaan aikaan kotona. Homma pelittää siis erinomaisesti!

Hauskinta tässä kaikessa on ollut se, että olemme päässeet testailemaan aivan uusia juttuja. Olen aina ajatellut, että esimerkiksi kalan valmistaminen olisi jotenkin erityisen haastavaa, mutta nyt takana on jo useampi onnistunut kalaruoka! Sannan ansiosta lihansyöjä-Matti on nähnyt kasvisruokien parhaita puolia ja onnistuneimpia suosikkiherkkuja on kokattu useampaan otteeseen reseptivihkopinon karttuessa. Kassi soveltuu meille erinomaisesti, koska olemme molemmat kaikkiruokaisia. Ruuan hävikki on pienentynyt aivan valtavasti, kun kaikki kassin mukana tulleet raaka-aineet käytetään ruuanvalmistukseen. Unohtamatta myöskään rahallista säästöä; ruokakulumme ovat Sannan Ruokakassi-viikoilla huomattavasti pienemmät kuin muilla viikoilla. Kun nälkäisenä ja väsyneenä kiirehtii töiden jälkeen kauppaan, tulee koriin heiteltyä välillä aivan käsittämättömiä juttuja, joista ei pahimmassa tapauksessa saa edes illallista valmistettua. Koska tällä viikolla emme juuri iltaisin ole kotosalla, emmekä yksinkertaisesti ehdi laittaa ruokaa kotona, tämän viikon kassin peruminen onnistui vaivatta. Tilaus jatkuu taas parin viikon päästä normaalisti.

On tässä touhussa kuitenkin yksi huono puoli; se sekasorto ja tiskivuori, jonka saan kokkaillessani aikaiseksi.

Mutta kas tässä Sanna – herkullinen ruusukimppu sinulle!

P2118414


Posted in and tagged , by NOORA.