HERKKUPALOJA AAMUSTAMME

IMG_2530 IMG_2533 IMG_2529 IMG_2527

Äiti oli kattanut joulupöytään erilaisia makuvesiä, ja olen nyt aivan koukussa erilaisten vesisekoitusten tekemiseen. Olen äärimmäisen laiska juomaan tarpeeksi vettä päivittäin, mutta vain pelkästään joulupöydässä huomasin tyhjentäväni vesikannua ahkerasti – erilaisten hedelmien, yrttien ja marjojen avulla veden saa maistumaan suorastaan herkulliselta! Unohtamatta sitä kuinka ihanilta makuvedet erilaisissa lasi-astioissa näyttävät.

Otin nyt samalla ahkeraan käyttöön nuo Suomalaisesta kirjakaupasta ostamani pillimukit, joihin olen askarrellut useamman kerran päivässä erilaisia herkkuja muhimaan. Jo pelkästään aamupalan aikana tulee helposti kaadettua kokonainen puolen litran vesikannu kitusiinsa ja seuraavan voi tehdä jääkaappiin heti sen jälkeen odottamaan. Vaikka lähimarketista löytyikin melko huonosti yrttejä makuvesiäni varten, erilaiset sitrukset ja marjat sopivat tehtävään erinomaisesti. Suosikkikomboni on tällä hetkellä sitruunapuolukka, mutta aamulla kurkkuun hulahti niin erinomainen sitruunamansikkasekoitus, että se taisi kiilata ykköspaikalle. Kiva lopettaa vuosi näinkin terveellisen innostuksen parissa!

IMG_2535 IMG_2531IMG_2536

Herkkujen lisäksi kuviin pääsi kaksi toivottua joululahjaakin. Olin niin innoissani, kun vanhemmiltani saadusta paketista löytyi tuo sitruunankeltainen Kastehelmi-purnukka, joka oli keikkunut toivelistani kärkipäässä jo pitkään. Se on niin pirtsakka! Nyt purkin uumeniin pääsi pussillinen suklaalla kuorrutettuja manteleita, mutta jatkossa se toimii vaikkapa korukuppina.

Joulupaketista löytyi myös toivottua luettavaa. Jojo Moyesin Me Before You on ehdottomasti yksi tämän vuoden suosikkikirjoistani ja nyt pääsen nautiskelemaan välipäivinä jatko-osasta. Vaikka takana on vasta muutama luettu kappale, tämä kirja-aarre vaikuttaa oikein lupaavalta.

Sellaisia herkkupaloja meidän aamustamme, jäinkin nimittäin pienelle ex tempore-lomalle ja vietän pari välipäivävapaata. Näiden herkkujen parissa aika kuluu varmasti siivillä! ;)

IMG_2534


Posted in and tagged , by NOORA.