PIPA HÄNELLE, JOKA SYNTYY VUONNA 2017

PB201911 PB201897 PB191628

Tämä pipa on hänelle, joka syntyy keskellä kirkkainta pakkasyötä. Tämä hänelle, joka syntyy juhannusruusujen kukkiessa. Ja tämä ehkä hänelle, joka saapuu maailmaan ensimmäisten lehtien pudotessa maahan.

Taysin kätilöt ideoivat Suomen juhlavuoteen sydämellisen ja lämpimän tempauksen- jokainen vuonna 2017 syntyvä pirkanmaalainen vauva saa päähänsä sinivalkoisen pipan! Talkoot ovat käynnissä, pipoja tarvitaan tuhansia, joten puikkoja on kilisteltävä nyt vauhdilla. Minäkin liityin mukaan talkootiimiin.

PB201900 PB201907

Vauvapipa valmistuu näppärästi näin:

Luo 72 silmukkaa. Kudo joustinneuletta (2o, 2n) 3 cm:n verran.  Kudo tämän jälkeen haluamaasi kuviota 9 cm. Kun pipa on korkeudeltaan 12 cm, aloita kavennukset. Kudo 1 s oikein, kavenna 2 silmukkaa oikein yhteen. Toista tämä jokaisen puikon alussa jokaisella kerroksella, kunnes kullakin puikolla on enää 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se kunkin silmukan läpi. Päättele.

Käytä konepestävää lankaa, esim. 7 veljestä tai Nallea. Valitse puikon paksuus langan mukaan. Valmiit pipat toimitetaan Aamulehden asiakaspalveluun itse tai postitse.

Tarkemman ohjeen löydät täältä.

Työhuoneeni nurkasta löytyi valtava kasa sinistä ja valkoista lankaa, joka jäi jäljelle vuodentakaisesta ryijyprojektistani. Nyt niille löytyi erinomainen käyttötarkoitus. Pipa on nopea tehdä ja kuvioinnissa saa käyttää mielikuvitustaan. Tärkeää on kuitenkin, että pipa on sopiva pienelle vastasyntyneelle. Kuviointi ei saa myöskään painaa pienen päätä, mutta tupsut ja muut koristeetkin ovat toki sallittuja. Pipat pestään ennen käyttöä.

PB201886

Neljäs tekemäni pipa valmistui eilen. Suosikkini on tuo hohtavasta sinisestä langasta tehty pehmeä pipa, jota koristaa valkoinen, ikään kuin lumipallolta näyttävä tupsu. Ehkäpä se päätyy hänen päähänsä joka saapuu maailmaan lumipyryn myllätessä ikkunan takana. Ja ehkäpä tuo pipa, jonne ompelin joukkoon paljettilankaa, lämmittää pian häntä, joka syntyy tähtitaivaan ollessa kirkkaimmillaan.

Nyt puikot esiin ja lankakaupoille – olethan sinäkin mukana? <3


Posted in and tagged , , , by NOORA.